PSD, prima REACȚIE OFICIALĂ după ce socialiștii-europeni au înghețat relațiile cu partidul lui Dragnea: ”Este inadmisibil. Poveste legată de statul de drept din România, motivată de o logică electorală”

PSD reacționează după ce liderul Partidului Socialiștilor Europeni a anunțat că relațiile cu social-democrații din România au fost îngheţate până în momentul în care aceștia îşi vor reafirma atașamentul față de valorile statului de drept și vor respecta recomandările Comisiei Europene.

Într-un comunicat de presă transmis joi, PSD califică drept ”inadmisibil” ”acest tratament” al PES și precizează că exprimarea îngrijorărilor acestora cu privire la situația statului de drept din România ”este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală”.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al PSD:

„Referitor la comunicatul afișat ieri pe site-ul Partidului Socialiștilor Europeni, în care se face trimitere la situația statului de drept din România, Partidul Social Democrat face următoarele precizări:

Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii.

Înțelegem că, în realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziționare nu reflectă poziția de ansamblu a PES.

Dar dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, așteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijorați de situația din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea.

De aceea considerăm că toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală. Toată această efervescență se va stinge după alegerile din 26 mai.

Atunci, după alegeri, situația va fi cu totul alta, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică. Atunci va veni și răspunsul nostru.

Însă acum nu vom intra în acest joc și nu e cazul să-i acordăm o atenție mai mare decât e cazul”. 

Președintele PES a anunțat că relațiile cu PSD au fost îngheţate până în momentul în care aceștia îşi vor reafirma atașamentul față de valorile statului de drept și vor respecta recomandările Comisiei Europene. Mai mult, Stanishev i-a ameninţat pe social-democraţii din România cu excluderea din PES.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here