Jandarmii din Olt derulează acțiuni pentru prevenirea violenței și consumului de droguri în școli

Jandarmii din Olt au desfășurat, în perioada 8 – 12 aprilie, mai multe acțiuni preventiv-educative în școli, totul în cadrul proiectului „Fii inteligent, nu violent!”, care are ca obiectiv general „prevenirea manifestărilor violente și faptelor de încălcare a normelor legale în incinta/zona instituțiilor de învățământ”. ,

Acțiunile au avut loc la Colegiul „P.S. Aurelian” şi Şcoala Gimnazială „George Poboran” din Slatina, precum şi la Şcoala Gimnazială Strejeştii de Sus.

Jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte de interes pentru îmbunătăţirea disciplinei în şcoală şi reducerea sau eliminarea evenimentelor deosebite, creşterea nivelului de conştientizare a minorilor cu privire la implicaţiile pe care le are asupra viitorului lor comiterea unor fapte antisociale și consecințele juridice, prevenirea consumului ori comercializării de substanţe interzise (droguri, substanţe etnobotanice, alcool, tutun, etc.) în rândul elevilor.

De asemenea, jandarmii au vorbit despre creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a elevilor în vederea preîntâmpinării începerii consumului de substanțe cu efect psihoactiv, dar și despre sporirea nivelului de informare a minorilor, victime ale violenţei în familie, referitor la drepturile de care beneficiază, precum şi modalităţile de evitare a producerii acestora.

Acțiunile de acest fel vor continua şi la alte instituţii de învăţământ, în cadrul „Săptămânii altfel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here