Sute de imobile vor fi expropriate în Olt pentru construirea drumului expres Craiova-Slatina-Pitești/ Lista cu proprietarii și sumele pe care le vor primi

Peste 500 de imobile din Olt vor fi expropriate pentru construirea drumului expres Craiova-Slatina-Pitești.

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie „coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional «Drum Expres Craiova-Piteşti şi legăturile la drumurile existente», Tronsonul 2, aflate pe raza localităţilor Bîrza, Piatra Olt, Slătioara şi Valea Mare, din judeţul Olt.

Este vorba de peste 555 de imobile care vor fi expropriate în Olt.

Suma oferită de stat celor ce vor fi expropriați se ridică la un total de 667,5 mii lei, bani ce vor fi alocați de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, se mai arată în actul normativ.

Banii vor fi virați de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în vederea efectuării plății despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere.

Vezi aici Lista cu imobilele ce vor fi expropriate și cu numele prorpietarilor din Olt care vor primi despăgubiri de la stat.

Licitația primului tronson, în lungime de 17,7 km, pornind de pe centura Craiovei până la limita județelor Dolj și Olt, a fost câștigată de Tirrena Scavi S.p.A, cu 76 de milioane de euro (358.179.480 lei), fără TVA. Deși contestată de o companie, licitația a fost finalizată cu succes după ce firma cu pricina a renunțat la contestație.

Al doilea tronson al drumului expres, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de km şi va costa estimativ 1,47 miliarde de  lei, fără TVA. Acesta urmează să traverseze o parte din județul Olt, respectiv localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare, cu centuri ocolitoare la Balș și Slatina.

În cazul tronsoanelor trei (de la Valea Mare până la limita cu județul Argeș) și patru (de la limita județului Argeș până la Pitești), licitațiile vor fi reluate de la zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here