Slătineanca Diana Țolu a câștigat medialia de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Slătineanca Diana Țolu, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, a urcat din nou pe podium, de data aceasta la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care se desfășoară, în perioada 7 – 13 aprilie, la Kiev.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019 a adus patru medalii pentru echipa României, iinformează Ministerul Educației. Lotul feminin de matematică al României a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz. Medalia de aur a fost obținută de Alexandra Timofte, elevă în clasa a XI-a la Colegiul de Informatică “Tudor Vianu” din București (deținătoare a încă trei distincții la această competiție: medalie de aur în 2018 și medalii de argint în 2016 și 2017).

Diana Țolu și Amina Abu Shanab, eleve la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, au obținut medalii de argint, iar Ioana Popescu, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Școala Europeană” din Bucureşti, a obținut mediali de bronz.

În EGMO 2019 au intrat în competiție 196 de concurente din 50 de țări.

Lotul României a fost condus și însoțit de profesorii Mihail Bălună (Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București) și Anca Băltărigă, profesor la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Capitală.

Diana Țolu a absolvit cursurile gimnaziale la Şcoala „Eugen Ionescu” din Slatina, anul trecut devenind elevă a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti. Aceasta nu este la prima reușită de acest fel. În 2018, ea a obținut medalia de aur

În 2018, Diana Ţolu a făcut parte din lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, unde a obținut medalia de aur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here