Elevă moartă de MENINGITĂ la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti. Cursurile au fost suspendate pentru dezinfecţie

Sursa foto: romaniatv.net

O elevă a Colegiului „Gheorghe Lazăr” din Capitală a murit din cauza meningitei, anunţă România TV. Ca urmare a confirmării cazului de meningită bacteriana, toţi elevii liceului au fost trimişi acasă, iar de vineri Colegiul „Gheorghe Lazăr” intră în carantină, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

O elevă în vârstă de 16 ani de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a murit din cauza meningitei. Ca urmare a decesului, DSP a recomandat suspendarea cursurilor pentru dezinfecţie.

„În cursul dimineţii am fost anuntaţi de către conducerea unităţii de învăţământ despre confirmarea acestui caz de meningită. Tot dimineaţă am fost anunţaţi de DSP de decesul fetei. Măsurile pe care le-a recomandat DSP pentru ziua de mâine fac referire la suspendarea orelor de curs pentru dezinfectarea spaţiilor de învăţare”, a declarat Mariana Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Conform unei precizări a Ministerului Sănătăţii, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie al DSP s-au deplasat joi dimineaţă la liceu şi au început o anchetă.

„În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul ‘Gheorghe Lazăr’. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul”, a anunţat sursa citată.

Meningita este o infectie a membranelor protectoare care inconjoara creierul si maduva spinarii. Daca nu este tratata rapid, poate provoca intoxicarea cu sange, adica septicemia, dar si leziuni permanente ale creierului si ale nervilor. Este mai frecventa in randul copiilor, adolescentilor si adultilor tineri.

Meningita este, in mod normal, cauzata de o infectie virala sau bacteriana. Meningita virala este cel mai des intalnita si este mai putin grava. Cea bacteriana este rara si poate avea urmari foarte grave daca nu este tratata la timp.

Virusurile si bacteriile care provoaca meningita pot fi raspandite prin stranut, tusit, sarut sau tacamuri comune.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here