Sondaj inedit la Caracal: Elevii au desemnat cei mai buni profesori din oraș. Care sunt aceștia/ FOTO

Primăria Caracal a lansat, luna trecută, un sondaj în rândul elevilor din toate unitățile de învățământ ale orașului pentru desemnarea celor mai buni profesori, nu doar pe linie profesională, ci și din punct de vedere al relațiilor cu cei pe care îi învață. Săptămâna trecută au apărut și rezultatele studiului.

Potrivit primarului din Caracal, Liviu Radu, scopul proiectului „Profesorul meu preferat” a fost acela de recunoaştere şi promovare a performanţelor profesionale ale cadrelor didactice.

„Educația este una dintre prioritățile strategice ale administraţiei publice locale caracalene, alături de susținerea investițiilor în infrastructură, tehnologie și creșterea calității vieții.

Şcoala este instituţia care participă într-un mod decisiv la educaţia generaţiilor tinere ale unei ţări, la transmiterea valorilor culturale şi morale, la construirea premiselor pentru noi schimbări sociale.

Și pentru că profesorii au nevoie uneori de o privire din exterior pentru a conştientiza importanţa şi influenţa mare pe care o au asupra tinerilor, Primăria municipiului Caracal a lansat luna trecută un proiect inedit.

«Profesorul meu preferat» a fost o competiție lansată ca o mică recunoaștere pe care o oferim profesorilor din municipiul Caracal, prin intermediul propriilor elevi.

Studiul realizat prin intermediul proiectului ,,Profesorul meu preferat” ne-a ajutat să identificăm valorile profesorului contemporan perfect, așa cum este el, azi, văzut şi dorit de către elev, iar rezultatele acestuia vor contribui pozitiv la îmbunătăţirea actului educaţional local”, a declarat Liviu Radu.

Primarul municipiului Caracal, dr. Liviu Radu

Participanţii acestui studiu au fost elevii din toate unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal de pe raza municipiului Caracal, respectiv, Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Petrescu”, Liceul Tehnologic „Matei Basarab”, Scoala Gimnazială nr.2, Şcoala gimnazială „Nicolae Titulescu”, Şcoala gimnazială „Gheorghe Magheru”, Liceul Teoretic „Ioniţă Asan” și Liceul teoretic „Mihai Viteazul”.

Săptămâna trecută au apărut și rezultatele studiului, fiind prezentate, în cadrul unei manifestări speciale organizată la Teatrul Național „Ștefan Iordache”, de primarul municipiului. La eveniment au participat mai multe notabilități ale municipiului, printre care și omul de afaceri Ion Doldurea.

Va prezentăm căștigătorii după cum urmeză:
Liceul Tehnologic Matei Basarab – Director SAMIEE MARINA
1. GÂTAN-NICOLA LUMINITA IOANA. A fost apreciată pentru profesionalismul de care dă dovadă atât în modul de transmitere a cunoştintelor, cât şi în modul de orientare către elevi.
2. ANA-STOIAN DANIELA. A fost nominalizată pentru profesionalismul şi corectitudinea de care da dovadă, pentru modul interactiv de desfăşurare a orelor de curs.
3. PAUN EMILIA CAMELIA Apreciată pentru vocative, pentru profesionalism, o doamna profesoara echilibrată, calmă şi autoritară.

Liceul Tehnologic Dimitrie Petrescu – Director TUDORAN FĂNICA
1. NUNCĂ OVIDIU. A fost nominalizat pentru profesionalism, constinciozitate, întelegere şi implicare, respect reciproc, un profesor echilibrat, calm cu abilitati de consiliere.
2. BADEA DANIELA. Apreciată pentru profesionalism, abilitati de comunicare şi transmitere a informaţiei pe intelesul elevilor.
3. FLORICĂ FLORENTINA CLARISA. A fost nominalizată pentru profesionalism în actul educaţional, pentru modul de transmitere a informaţiei pe înţelesul elevilor într-o manieră amuzantă şi pentru autoritatea de care da dovada.

Liceul Tehnologic Constantin Filipescu DIRECTOR PREDA LAURA
1. MIREA DANIELA. A fost apreciată pentru profesionalism, pentru creativitate în timpul orelor de curs, este o persoana echilibrată, calmă şi pozitivă.
2. CÎCIU FLORIN. Profesor apreciat pentru modul interactiv de desfăşurare a cursurilor, de transmitere a cunoştinţelor pe înţelesul elevilor dar şi pentru orientare catre acestia.
3. FIRAN IULIA DANIELA. Nominalizată pentru profesionalism, mod interactiv de transmitere a cunostintelor, echilibrata, calma şi pozitivă pentru abilitatile de comunicare şi orientare catre elevi, în special pentru aprofundarea materiei.

Scoala gimnaziala Gheorghe Magheru DIRECTOR PRUNA CORNELIA
1. COLCEAG ADINA VETURIA. A fost apreciată pentru profesionalism, mod interactiv de desfăşurare a orelor de curs într-o manieră amuzantă, corectitudine în evaluare, orientată catre aprofundarea materiei şi performanţă, intelegatoare, iubitoare, calmă, respectoasa şi pozitiva.
2. VIIȘOREANU CODRUȚA. A fost nominalizată pentru profesionalism, abilitati de comunicare, este o persoana pozitiva, calmă şi echilibrată.
3. DRĂGAN IRINA. A fost apreciată pentru profesionalism, este autoritară dar echilibrata, orientată catre aprofundarea materiei, comunică foarte bine cu elevii.

Scoala gimnaziala Nicolae Titulescu DIRECTOR MUȘAT CORNELIA
1. BOCAI CLAUDIA. ,,O doamna speciala!” au numit-o elevii pentru profesionalismul de care da dovadă in actul educational. Are abititati de transmitere a cunoştinţelor pe intelesul elevilor(acestia inteleg lectia incă din clasa). Transmite cunoştinţele intr-o maniera interactivă, calma şi amuzantă. Este apreciată pentru autoritate şi creativitate, se preocupa permanent pentru aprofundarea materiei şi ridicarea nivelului de performanta, este echilibrată, pozitiva şi corecta in evaluare.
2. DOBROMIR VALERICA. A fost apreciată pentru profesionalism, abilitati de comunicare si consiliere, este o pesoană pozitiva care iubeste copiii şi ii trateaza in mod egal pe toti, este intelegatoare, echilibrată şi orientată tot timpul catre elevi.
3. DUMITRU MARIAN. Este apreciat pentru profesionalism în exercitarea atribuţiilor, este autoritar dar echilibrat, o fire veselă şi pozitivă, are abititati de comunicare a informatiei pe intelesul copiilor inca din clasa, este apreciat pentru intelepciune, stie sa se faca ascultat.

Scoala gimnaziala nr.2 DIRECTOR BAȚĂGUI COSTEL RĂZVAN
1. FARCAȘ NELIA ADRIANA. Este o doamnă autoritară, creativa cu abilitati de transmitere a cunostintelor intr-un mod atractiv, este amuzanta, calma cu abilitati de consiliere.
2. BELEA DANIELA TATIANA Este apreciată pentru profesionalism este autoritara, are abilitati de transmitere a informatiei pe intelesul elevilor, este intelegatoare şi orientată către acestia, este echilibrata şi amuzanta.
3. FRĂSINEANU SILVIU TITUS. Este un profesor autoritar dar echilibrat, are un mod interactiv de transmitere a cunostintelor intr-o atmosfera linistita şi amuzanta, este corect in evaluare.

Liceul Teoretic Ionita Asan DIRECTOR VÎRBAN TITU
1. MIRCESCU IONELA. A fost nominalizată pentru profesionalism şi implicare, are abilitati de consiliere a elevilor şi de transmitere a cunoştinţelor pe intelesul acestora, este orientata catre aprofundarea materiei, este pozitiva si echilibrata.
2. BUGA MĂDĂLINA Este apreciată pentru profesionalism, îşi face treaba foarte bine, are abilitati de transmitere a informatiei pe intelesul elevilor, este orientata catre aprofundarea materiei, este corecta in evaluare, autoritara şi sociabila, cursurile sunt interactive şi doamna este foarte implicata.
3. VANEA CLAUDIA. Este apreciată pentru profesionalism şi implicare, este pozitiva, calma, echilibrata şi intelegatoare, are abilitati de transmitere a informatiei pe intelesul elevilor intr-o atmosfera amuzanta, are abilitati de consiliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here