ITM Olt, valuri de controale la companiile de construcții. Când încep verificările și ce urmăresc inspectorii de muncă

Inspectorii de muncă din Olt vor desfășura, în perioada iunie – octombrie 2019, controale la nivelul companiilor de construcții pentru prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime.

Controalele vor avea loc în cadrul unei campanii naționale.

„Obiectivele campaniei sunt creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveste obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înaltime, promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică și verificarea cu prioritate a angajatorilor din construcţii la șantierele temporare şi mobile în care se desfășoară lucrări de construcţii unde există riscul de cădere de la înălțime”, a declarat șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt.

Campania se va desfășura în mai multe etape începând cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind riscurile de cădere de la înălțime, prin întâlniri cu aceștia la sediul ITM Olt.

Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse.

După controale, inspectorii de muncă se vor întoarce, în noiembrie și decembrie, la angajatorii la care au fost descoperite nereguli pentru a verifica dacă aceștia au realizat măsurile dispuse de reprezentanții ITM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here