Șeful Poliției Caracal, comisarul șef Nicolae Mirea, cercetat disciplinar de superiori

Șeful Poliției Caracal, comisarul șef Nicolae Mirea, este cercetat disciplinar de superiori după ce pe o rețea de socializare au apărut mai multe imagini și afirmații care ar atenta la imaginea sa profesională.

Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta de Sud, cercetarea lui Mirea ar avea legătură cu scandalul din 31 martie care a avut loc la un bar de noapte din Caracal între membrii unui clan din Craiova, „Cimino”, și agenții de pază de la Safety Security, care asigurau ordinea și liniștea în local. Patronul firmei de pază, Remus Rădoi, ar fi acuzat că, în acest caz, Poliția Caracal nu și-ar fi făcut datoria, întârziind foarte mult intervenția la solicitările telefonice ale celor implicați în scandalul care a degenerat într-o bătaie cruntă în care au fost folosite inclusiv săbii.

„În realitate, asupra celor care au atacat cu săbiile nu s-a dispus nicio măsură. Mai mult, nici nu au fost anchetați, deși noi am indicat locul unde plecaseră de la eveniment. Au fost anchetați toți agenții de pază și s-a început anchetarea cu privire la fapta de omor asupra unuia dintre agenții de pază care s-a apărat și el cu un lemn, cu ce a apucat, și l-a lovit pe unul dintre infractori. A fost dat un apel la 4.06, a fost dat un al doilea apel la 4.,14 minute, pe 112, ambele, la 4.36 minute a fost dat un apel către Poliția Caracal, în sensul că – dom’ne, nu mai veniți, ce faceți, că ne omorâm aici?! În jurul orei 5.05 minute, cam pe-acolo, au venit ei, se vede pe camerele de luat vederi. Vorbim pe probe“, a declarat Remus Rădoi, citat de Gazeta de Sud.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt infirmă că cercetarea disciplinară asupra ofițerului ar avea legătură cu cazul de la Caracal.

„În urma unor afirmații și imagini postate pe o rețea de socializare, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost dispusă cercetarea disciplinară a șefului Poliției municipiul Caracal.

Acesta este cercetat pentru posibile fapte de natură disciplinară, care ar putea aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului, sau prestigiului instituției.

Aceasta cercetare nu are legătură de cauzalitate cu altercația din municipiul Caracal, din data de 31 martie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Nicolae Mirea este șef al Poliției Caracal de la sfârșitul anului 2017.

Reamintim că, în dimineața zilei de 1 aprilie 2019, un club de noapte din Caracal a fost scena unui scandal monstru, mai mulți membri ai clanului Cimino din Craiova atacând agenții de pază ai clubului, cu care s-au luat la bătaie. Trei persoane au fost rănite, iar două autoturisme de lux, printre care și cel al patronului clubului, au fost avariate. Unul dintre bodyguarzii atacați a fost tăiat cu o sabie.

„Duminică, în jurul orei 4.00, într-un club de noapte din Caracal a avut loc o altercație între mai mulți tineri din municipiul Craiova și agenții de pază.

Tinerii ar fi atacat agenții de pază cu obiecte confectionate pentru taiere și lovire, pe motiv că aceștia i-au evacuat din club.

În urma incidentulului au fost avariate și două mașini parcate în zona clubului.

Trei persoane au fost rănite în urma altercației”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii efectuează în acest caz cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase, lovirea sau alte violențe și distrugere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here