Transport ilegal de cherestea depistat în Olt de polițiștii de la Ordine Publică/ FOTO

Polițiștii de ordine publică au sancționat contravențional o societate comercială cu amendă în valoare de 3.000 de lei și au confiscat material lemnos în valoare de 5.170 de lei, transportat ilegal de un camion al companiei.

Polițiștii au depistat în trafic, pe raza orașului Balș, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Bistrița Bârgăului, județul Bistrița Năsăud, în timp ce transporta material lemnos cu un ansamblu de vehicule.

Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul este angajat al unei societăți comerciale cu sediul în Bistrița Bârgăului și, întrucât au existat suspiciuni cu privire la concordanța datelor înscrise în avizul de însoțire și cantitatea transportată efectiv, materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Balș, în vederea inventarierii și cubării acestuia.

„În urma inventarierii materialului lemnos, au rezultat 7,86 metri cubi cherestea în plus față de cantitatea trecută în avizul de însoțire a mărfii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

De asemenea, cei 7,86 mc de cherestea, a căror valoare se ridică la suma de aproximativ 5.100 lei, au fost confiscați și predați reprezentantului Ocolului Silvic Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here