Carmen Dan, despre suspiciunile de plagiat în cazul șefului DGA: Voi sesiza autoritățile îndreptățite, pentru că eu nu voi gira ascunderea sub preș a gunoiului!

Ministrul de Interne, Carmen Dan, are o nouă reacție în scandalul cu șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Ioniță. Într-o postare pe Facebook, Carmen Dan solicită Comisiei de analiză a doctoratelor din Academia de Poliție să precizeze în mod public care sunt argumentele prin care s-a stabilit că teza de doctorat a lui Ioniță nu este plagiată. 

Carmen Dan mai precizează că în acest caz va sesiza autoritățile îndreptățite.

”Vreți să scoateți adevărul la lumină sau să lăsați impresia că aplicați principiul “o mână spală pe alta și ambele pătează imaginea unor instituții care ar trebui să fie repere de integritate și moralitate”?

Având în vedere că internetul este plin de postări ale unor jurnaliști care arată similitudini serioase între pasaje întregi din diferite teze de doctorat aflate în evaluarea Comisiei de etică, apreciez că Academia de Poliție trebuie să facă publice argumentele deciziilor acestei Comisii.

Știu foarte bine că funcționarea acestei Comisii se află sub umbrela autonomiei universitare, dar, la fel de bine, știu că unul dintre principiile autonomiei este transparența. În lipsa transparenței am putea rămâne toți cu impresia că aceste decizii reprezintă doar înțelegeri între colegi care poartă aceeași uniformă.

Această ieșire publică este doar primul pas pe care îl fac. Următorul va fi acela de a sesiza autoritățile îndreptățite, pentru că eu nu voi gira ascunderea sub preș a gunoiului!

P.S.: Nu pot să nu vorbesc despre dezgustul și dezamăgirea pe care le trăiesc de când am aflat că un ofițer al Academiei de Poliție este cel suspectat că a trimis mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan.

De asemenea, nu pot interfera în nici un mod cu ancheta penală și nu doresc să credeți că stabilesc vinovății în locul anchetatorilor, dar cred că cei din conducerea acestei instituții au multe explicații de dat. Nu doar legate de acest caz pomenit anterior, ci de mediul pe care îl întrețin în principala instituție de învățământ care formează ofițeri de poliție.

Probabil că este nevoie de mult mai mult timp pentru a învinge rezistența celor care se complac într-un sistem croit de ei pentru ei. Eu am timp, însă nu știu dacă cei onești din sistem mai au răbdare!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here