Ce spune Emilia Șercan despre polițistul din Slatina care a amenințat-o cu moartea: „Un simplu intermediar”/ FOTO

Emilia Șercan și polițistul suspectat că a amenințat-o cu moartea

Într-o intervenție telefonică la B1 TV, jurnalista de investigație Emilia Șercan, amenințată cu moartea de un ofițer de poliție din Slatina după dezvăluirile pe care le-a făcut în legătură cu tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție din București, a declarat că nu crede că acesta a acționat de capul lui, suspectându-l că el a fost un simplu intermediar care a transmis mesajul.

Întrebată dacă, după părerea sa, polițistul care a amenințat-o cu moartea a acționat din proprie inițiativă sau a fost pus de cineva să o intimideze, jurnalista a optat pentru a doua variantă.

”Mi-e foarte greu să cred că acest polițist a acționat de capul lui pentru că este un tânăr care a terminat în urmă cu un an Academia de Poliție, a rămas în Academia de Poliție ca angajat al acestei instituții fără să aibă un doctorat, fără să fie înscris la un doctorat. Justificările pentru care mi-a trimis mie acel mesaj nu pot să le înțeleg. Singura ipoteză pe care eu pot să o construiesc în momentul de față este că el e doar un intermediar al unor persoane care s-au folosit de el pentru a-mi trimite respectivul mesaj.  Eu sper ca în această anchetă pe care polițiștii împreună cu procurorii o realizează să ni se explice exact cine a trimis mesajul”, a declarat, pentru B1 TV, Emila Șercan.

George Adrian Bărbulescu, polițistul suspectat că ar fi amenințat-o cu moartea pe Emilia Șercan (Sursa foto: adevărul.ro)

Totodată, jurnalista este convinsă că mesajele de intimidare la adresa sa nu se vor opri aici.

”Eu sunt convinsă că aceste persoane care au încercat să mă amenințe, să mă sperie, în momentul în care vor vedea că voi continua să-mi fac meseria, cu siguranță vor încerca să mă discrediteze, au mai făcut-o și în trecut. Vor încerca să mă atace vor găsi tot felul de metode de a mă intimida, de a mă amenința. Eu nu cred că aceste persoane se vor opri, însă nici eu nu mă voi opri pentru că este vorba despre meseria mea. Eu sunt ziarist, sunt în slujba cetățeanului (…). În privința doctoratelor susținute la instituțiile de învățământ militare, am arătat până acum că volumul de plagiat este absolut copleșitor”, a mai spus Emilia Șercan.

Emilia Șercan a anunțat, în data de 17 aprilie, pe pagina ei de socializare, că a primit un mesaj de amenințare cu moartea în urma unor anchete pe care jurnalista le-a realizat despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție.

Autorul mesajului a fost identificat ca fiind un tânăr ofițer de poliție din Slatina, George Adrian Bărbulescu, de 24 de ani, angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Tânărul a fost săltat, miercuri, de polițiști, de la locuința din Slatina și dus la audieri. În paralel cu descinderea din Slatina, polițiștii IGPR au făcut percheziții și la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here