VIDEO Comisia pentru cultură, raport favorabil pentru înființarea Muzeului Ororilor Comunismului

Membrii Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților a dat raport favorabil, miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectului de lege care prevede înființarea Muzeului Ororilor Comunismului din România.

Anunțul a fost făcut chiar de către președintele comisiei, deputatul de Olt Gigel Știrbu, cel care aducea în spațiul public, pentru prima oară, acum mai bine de cinci ani, când era ministru al Culturii, ideea acestei inițiative.

„Astăzi, în Comisia pentru cultură din Camera Deputaților a fost votat, în unanimitate, proiectul de lege care prevede înființarea Muzeului Ororilor Comunismului în București capitala României. 

România era singura țară din fostul bloc socialist care nu avea o astfel de instituție. Astăzi, la 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, România a intrat în rândul țărilor din fostul bloc comunist care are o astfel de instituție.

O astfel de instituție era necesară, imperios necesară putem spune, pentru a arăta celor care vin după noi, pentru a demonstra urmașilor noștri că greșelile făcute de înaintașii noștri nu trebuie repetate.

Sper din toată inima ca pe aceste meleaguri pelagra comunismului să nu mai apară niciodată. Sper din toată inima ca, după Sărbătorile Pascale, atunci când acest raport va merge în plenul Camerei Deputaților, acesta să fie votat. Mulțumesc din toată inima pentru încurajările și aprecierile primite”, a declarat, după votul în comisie, Gigel Știrbu.

Mai jos, raportul favorabil al Comisiei pentru cultură:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here