Familia femeii din Olt care a ars de vie în casă, împreună cu fiul ei, apel disperat la bunăvoința semenilor/ FOTO

Familia femeii din localitatea Schitu care a ars de vie în casă, împreună cu fiul ei, după ce un incendiu devastator le-a cuprins casa, face un apel disperat la bunăvoința semenilor, solicitând sprijin pentru reconstruirea imobilului.

Apelul vine din partea nepoatei femeii, Andreea-Ionela Bratu, studentă în anul doi la Facultatea de Litere din Pitești, care, alături de mama ei, face eforturi pentru refacerea casei în care ar trebui să locuiască unchiul ei, cel care a scăpat de moarte pentru că, în momentul incendiului, nu se afla în locuință.

„Este vorba și de unchiul meu, care locuia în casă, dar și de mama mea, care ar dori să vadă din nou pe picioare casa copilăriei ei”, spune Andreea.

Dubla tragedie s-a petrecut în noaptea de 24 spre 25 februarie, când în casă se afla o femeie de 68 de ani, și fiul acesteia, un bărbat de 43 de ani. Trupurile lor au fost găsite carbonizate de pompieri. Femeia mai locuia cu un alt fiu, dar acesta nu se afla în imobil în momentul izbucnirii incendiului.

Nepoata celor doi a deschis două conturi la BCR, unul în lei, celălalt în euro, pe numele Bratu Andreea – Ionela, unde cei care vor să ajute greu încercata familie pot face donații.

Iată codurile IBAN:

CONT ÎN LEI: RO32RNCB0624156292740001
CONT ÎN EURO: RO05RNCB0624156292740002

În plus, o cunoscută a familiei a inițiat o strângere pe fonduri pe Facebook.

„O mamă în vârstă de 68 de ani și băiatul ei de 43 de ani au decedat în data de 24 februarie, în propria locuință, după ce casa lor a ars, cauza fiind jarul din sobă. Pagubele sunt enorme, iar familia are nevoie de o sumă foarte mare de bani pentru a putea reface casa”, a scris cea care a inițiat strângerea de fonduri.

Primăria Schitu a promis sprijin și a donat familiei mai multe materiale de construcție, dar acestea nu ajung pentru refacerea imobilului.

„Facem apel către oamenii cu suflet care vor să facă o faptă bună și să ajute familia. Contăm pe voi, familia fiind într-un foarte mare impas, atât sentimental, cât și financiar”, se mai arată în apelul postat pe Facebook.

Cei care vor să doneze pe rețelele de socializare o pot face AICI.

Bunica Andreei s-a mutat în amintirea celor dragi
Atât a mai rămas în casa de altădată

Întreaga poveste a dublei tragedii poate fi citită AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here