Siminica Mirea, la un nou succes: Traficul de coșmar din Balș va fi fluidizat prin semaforizare inteligentă

Senator Siminica Mirea

Senatorul de Olt Siminica Mirea își dovedește încă o dată eficiența reală în parlament pentru județul în care a fost aleasă parlamentar. Demersurile făcute de ea pentru descongestionarea traficului rutier în Balș vor avea, potrivit ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, finalitatea mult așteptată de șoferi: la intersecțiile și trecerile de pietoni din orașul de pe Olteț vor fi montate sisteme inteligente de semaforizare, lucru de la care se așteaptă o fluidizare a traficului.

Demersurile destinate rezolvării acestei probleme au fost începute mai demult de senatoarea de Olt, ea revenind, la începutul lunii trecute, cu întrebarea legată de termenul privind rezolvarea acestei situații, adresată ministrului Transporturilor.

„Cred că a devenit de notorietate, la nivel național, situația traficului rutier din orașul Balș, județul Olt, tranzitat zilnic de peste 30.000 de autovehicule, care folosesc dn65 paranteze de e574, pe ruta Slatina Craiova.

Situația în zonă de vineri alarmantă pe zi ce trece, de așteptare cresc anormal, iar dacă acum un an, tranzitarea balșului se făcea, în vârf de sarcină, în intervalul de o jumătate de oră, acum, o zi norocoasă indică, la aceleași valori de trafic, de așteptare de peste o oră. Această stare are o directă legătură cu trecerile de pietoni din zona urbană, acolo unde nimeni nu intervine în a dispune măsuri care să satisfacă nevoia pietonului, dar și așteptarea conducătorului auto.

(…) Consider că amplasarea unui sistem de semaforizare, cu caracter temporar în puncte de blocaj, chiar provizoriu, până la realizarea drumului Expres, este o decizie ce trebuie luată urgent, altfel nu puteți dovedi responsabilitate și respect față de participanții la trafic, plătitori de impozite și taxe în mod direct și indirect către c n a Ir și statul român. Alocarea resurselor financiare necesare nu implică costuri exagerate și nu generează cheltuieli mai mari de cât beneficiul aceste investiții.

Raportat la situația prezentată mai sus, vă adresez următoarea întrebare: Când veți dispune decidenților din CNAIR realizarea unui sistem de semaforizare pe zona de drum aferentă DN 65 – E 574, orașul Balș, pentru a debloca cel mai aglomerat drum din România?”

Răspunsul ministrului Transporturilor nu s-a lăsat prea mult așteptat, acesta anunțând-o pe inițiatoarea demersurilor că până sistemul de semaforizare va fi montat și va deveni funcțional în această vară.

„În vederea fluidizării traficului rutier și sporirii siguranței rutiere, DRDP Craiova are în derulare un contract de lucrări pentru execuția unui sistem inteligent de semaforizare la intersecțiile și trecerile de pietoni de pe DN 65, pe raza localității Balș, contract la care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor în data de 20.11.2018.

Lucrările la sistemul de semaforizare de pe DN 65, pe raza orașului Balș, sunt în desfășurare și au ca termen estimat de finalizare luna august 2019”, se arată în răspunsul ministrului Cuc.

_____________________________________________________

 

Tot la demersurile Siminicăi Mirea, în zonele considerate periculoase de pe DN 65 au fost montate separatoare de sensuri, măsura fiind destinată scăderii numărului de accidente rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here