Deputatul de Olt Gigel Știrbu, la summitul Partidului Popular European de la Sibiu

Deputatul de Olt Gigel Știrbu se va număra, joi, printre participanții la summitul Partidului Popular European de la Sibiu, eveniment ce se va consuma înaintea Consiliului European informal găzduit tot în Sibiu.

„Astăzi mă aflu la Sibiu, unde se desfășoară summitul PPE la care participă toți liderii Partidului Popular European (PPE) și cei mai influenți lideri europeni, șefi de stat și de guvern – Președintele României Klaus Iohannis, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, Prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borissov, Președintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, Prim-ministrul Letoniei Krišjānis Karins, Prim-ministrul Croației Andrej Plenkovic și Prim-ministrul Irlandei Leo Varadkar și lideri de partide. Țara noastră găzduiește acest summit dedicat viitorului Europei. Uniunea Europeană se regândește pe ea însăși și se vrea apropiată din nou de cetățenii ei”, a postat, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

Summit-ul PPE are rolul de a pregăti deciziile ce vor fi susținute de liderii PPE în cadrul Consiliului European.

PPE este cel mai mare partid din Uniunea Europeană, este partidul care a condus Uniunea în ultimii 15 ani și din care fac parte toți liderii instituțiilor Uniunii Europene: președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Tot din PPE fac parte unii dintre cei mai importanți șefi de state și de guverne din UE: cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, președintele României, Klaus Iohannis, sau prim-ministrul Croației, Andrej Plenkovic.

Acești lideri politici se reunesc la Summit-ul PPE pentru a-și coordona pozițiile pe principalele decizii ce se iau ulterior la Consiliul European informal. De aceea, majoritatea deciziilor luate la Summit-ul PPE se vor regăși și în concluziile Consiliului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here