Taximetrie ILEGALĂ și la Slatina. În două ore, polițiștii au aplicat zeci de amenzi/ FOTO

Zeci de taximetriști din Slatina au fost descoperiți în afara legii, joi dimineață, când polițiștii rutieri au derulat o acțiune-fulger. Verificarea în teren a fost organizată la doar o zi după ce OLT-ALERT a publicat un articol privind taximetria care încalcă normele legale la Caracal.

În această dimineață, polițiștii rutieri au avut în vizor verificarea legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi. Acțiunea s-a derulat pe parcursul a două ore, pe raza municipiului Slatina.

În urma opririi în trafic și controlului a 70 de taxiuri, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 9.000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii  nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi sau în regim de închiriere și ale OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

„Acțiunea a urmărit eliminarea activităților ilicite în domeniul taximetriei, verificarea deținerii documentelor de transport, reducerea numărului accidentelor rutiere și impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Polițiștii rutieri recomandă persoanelor care utilizează serviciile de taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei și să nu încurajeze activitățile ilicite în domeniu.

Verificarea în teren a fost organizată la doar o zi după ce OLT-ALERT a publicat un articol privind taximetria care încalcă normele legale la Caracal (amănunte AICI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here