MASACRU într-o altă biserică creştină: Zeci de oameni înarmaţi au deschis focul în timpul slujbei

Sursa foto: b1.ro

Şase persoane, printre care şi preotul paroh, au fost împuşcaţi, duminică, într-o biserică din statul african Burkina Faso, relatează France24.

„Pe la 9:00 am, în timpul slujbei, indivizi înarmaţi au dat buzna în biserica catolică. Au început să tragă în timp ce congregaţia încerca să fugă”, a precizat primarul localităţii Dabo, în care a avut loc masacrul.

Potrivit forţelor de securitate, se bănuieşte că atacul a fost efectuat de un grup de „aproximativ 20-30 de persoane înarmate”.

„Au incendiat biserica, după care magazinele şi un mic restaurant, înainte de a intra într-o clinică pe care au cercetat-o şi unde au dat foc vehiculului asistentei-şefe. Oraşul este plin de panică. Oamenii sunt închişi în case. Magazinele sunt închise. E practic un oraş fantomă”, a mai precizat primarul.

Atacul a venit la doar două zile după ce forţele speciale franceze au eliberat patru ostateci din nordul statului Burkina Faso, într-un atac pe timp de noapte.

Masacrul din Burkina Faso vine şi la doar câteva săptămâni de la cel din Bangladesh, care a vizat tot bisericile creştine şi care au dus la moartea a 257 de persoane.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here