Medicul slătinean Mircea Tusciuc, condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă, a obținut eliberarea condiționată

Medicul slătinean Mircea Tusciuc, condamnat în 4 aprilie 2018 de Curtea de Apel Craiova la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă în cazul unui copil de nouă ani care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă, a obținut o decizie de liberare condiționată dată de Judecătoria Târgu Jiu.

Magistrații din Târgu Jiu i-au admis inculpatului cererea de liberare condiționată după ce, luna trecută, Judecătoria Craiova i-a respins cererea. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată de procurori în termen de trei zile de la comunicare.

Medicul Paul Iancu, condamnat în același dosar tot la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, a scăpat, și el, de pușcărie, pe aceeași cale.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, în 4 aprilie, sentința în dosarul în care medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost judecați, pentru a doua oară, pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Externat în primă fază, copilul a fost readus la spital în aceeaşi zi de mama sa, pentru că micuţul nu se simţea bine. Medicul Tusciuc a decis a doua zi să îi amputeze braţul. Ulterior, din cauza complicaţiilor intervenite, copilul a decedat.

Ambii medici au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce magistrații craioveni au respins apelurile celor doi și l-au admis pe cel al procurorilor declarat împotriva sentinței Judecătoriei Slatina, care pronunțase pedepse la închisoare cu suspendare în acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here