O nouă avertizare meteo: Ploi torențiale, însoțite de VIJELII și GRINDINĂ în Olt

Administrarea Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o nouă avertizare Cod Galben care se suprapune peste cea de ieri, anunțând ploi torențiale, însoțite de vijelii și grindină până aproape de miezul nopții în Olt.

Avertizarea a intrat în vigoare la ora 12.00 și este valabilă până la ora 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Moldovei.

„În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp”, se arată în avertizarea meteo.

Atenționarea meteo se suprapune peste o alta care a intrat în vigoare tot luni, 20 mai, la ora 12.00 și este valabilă până marți, 21 mai, la ora 06.00.

„În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, se arată în informarea ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here