Imagini cu momentul exploziei de la banca din Capitală. Bancomatul a fost aruncat în aer cu „Mama lui Satana”

Sursa foto: romaniatv.net

Au apărut primele imagini de la jaful de la banca situată pe Bulevardul Theodor Pallady din București. Hoţii au folosit, în premieră în România, o substanţă explozivă artizanală foarte puternică. Este vorba despre „Mama lui Satana”, folosită de jihadişti în atacuri teroriste. 

Spargerea bancomatului de pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti a fost surprinsă de camerele de supraveghere. În imagini se văd două persoane, cu şapcă şi glugă, a căror faţă nu se observă. De asemenea, camerele de supraveghere au surprins momentul exploziei. Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţă că primul caz de acest fel s-a înregistrat în octombrie 2018, de atunci fiind semnalate şase cazuri de distrugere şi tentativă de fur şi trei furturi.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în urma cercetărilor făcute la faţa locului a rezultat ca a fost sustrasă suma de peste 350.000 de lei (lei şi valută). Cercetările sunt făcute de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

”Acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen, în ultimii ani. Din datele existente, a reieşit faptul că, în comiterea unor astfel de infracţiuni în statele europene sunt implicaţi şi cetăţeni români, întrucât autorităţile din aceste state au probat activitatea infracţională a unor grupuri de români ( ex. – Austria şi Spania). În cazurile înregistrate în România, poliţiştii desfăşoară cercetări, în cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz şi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române”, a transmis IGPR.

Sursa citată a precizat că, în instrumentarea cazurilor, se cooperează, la nivel european, cu Europol şi au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu autorităţile din Spania, Italia, Franţa, Germania şi Austria, în cadrul cărora s-a realizat un schimb de bune practici.

”Precizăm faptul că, în cadrul activităţilor desfăşurate pentru documentarea cazurilor din Timiş ( distrugere şi tentativă de furt) şi Arad ( distrugere şi furt), a fost probată activitatea infracţională a unei grupări infracţionale, iar membrii acestei grupări au fost deja reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv, iar la acest moment sunt trimişi în judecată. Totodată, din cercetări s-a stabilit că sunt mai multe grupuri infracţionale care au comis aceste fapte, iar la acest moment, se desfăşoară activităţi pentru documentarea activităţii infracţionale a acestora”, a mai transmis IGPR.

Tototdată, sursa citată a precizat că în urma verificărilor efectuate, nu a rezultat folosirea substanţei cunoscute cu denumirea de TATP (Triacetonă-Triperoxid) – ,,Mama lui Satan” în cazurile înregistrate în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here