Tăriceanu, despre anunţul lui Dragnea: Eu nu am înţeles că va candida, am făcut un plan să mergem pe o candidatură comună

Sursa foto: romaniatv.net

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a comentat cea mai recentă declaraţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, despre candidatura la alegerile prezidenţiale.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut un comentariu cu privire la anunţul făcut de către Liviu Dragnea, cel care a afirmat că duminică seara, după aflarea rezultatului la europarlamentare, ar putea face un anunţ cu privire la o eventuală candidatură la prezidenţiale. Totodată, liderul ALDE a vorbit şi despre o eventuală candidatură a sa pentru Palatul Cotroceni.

“Nu mi-am schimbat gândurile. Să vă explic ceva: anunţul pe care l-a făcut domnul Dragnea eu nu l-am înţeles fără pic de echivoc ca pe un anunţ al candidaturii sale pentru funcţia de preşedinte duminică seara. Pentru că noi am discutat, am făcut un plan să mergem pe o candidatură comună, aceasta să fie anunţată după alegerile europarlamentare şi, cel mai important lucru, să încercăm să găsim cea mai bună soluţie pentru un candidat capabilă să-l înfrângă pe Klaus Iohannis”, a declarat Tăriceanu, citat de DCNews.

Declaraţia liderului ALDE vine în contextul în care Liviu Dragnea a spus, întrebat dacă s-a hotărât să candideze la prezidenţialele din toamnă, că PSD se va pronunţa pe acest subiect duminică seară, după alegerile europarlamentare. Chestionat dacă mai merită să te baţi pentru funcţia de preşedinte al ţării, liderul PSD a răspuns că, prin prisma felului în care şi-a exercitat mandatul Klaus Iohannis această funcţie devine importantă. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai, odată cu referendumul pe justiţie.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia de luni a instanţei supreme în dosarul lui Liviu Dragnea va fi un bun test pentru a vedea în ce măsură justiţia şi-a recăpătat independenţa. Preşedintele ALDE a precizat că îl consideră nevinovat pe liderul PSD, iar dosarul ar fi trebuit închis.

“Eu cred că în mod normal dosarul lui ar fi trebuit închis. Eu îl consider că este nevinovat, însă din păcate cred că există o presiune uriaşă pe justiţie, care este exercitată din toate direcţiile. Numai dacă o să ne uităm la câte referiri am văzut la Liviu Dragnea, inclusiv în presa străină, o să înţelegem acest lucru. Nu sunt convins că în momentul de faţă justiţia care a reuşit să se debaraseze în bună măsură de presiunile pe care le făcea înainte DNA şi sistemul acesta care s-a construit, de stat paralel, este complet independentă. Şi-a recăpătat complet independenţa pentru ca astfel de cazuri să le judece strict numai pe considerente care sunt de ordin juridic, fără să interfereze alte considerente, cum ar fi presiunea publică de care vorbeam, presiunea mediatică ş.a.m.d.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Cred că decizia care se va lua luni în dosarul lui Liviu Dragnea va fi un bun test pentru a vedea în ce măsură justiţia şi-a recăpătat 100% independenţa”, a completat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că dosarul lui Liviu Dragnea face parte din multele dosare făcute liderilor politici, această mişcare începând din perioada când era preşedinte Traian Băsescu.

„Deci acest dosar al lui Liviu Dragnea face parte din seria uriaşă de dosare care au fost făcute liderilor politici din România. Celei mai mari părţi şi cred că tuturor liderilor politici importanţi această mişcare a început în perioada mandatului preşedintelui Băsescu. Vă aduc aminte că primele tatonări în legătură cu modul în care funcţionează sistemul s-au făcut atunci când eram eu prim-ministru. Au fost eliminaţi o serie de miniştri din Cabinetul meu, Paul Păcuraru, Traian Decebal Remeş, Tudor Chiariu şi lista nu s-a încheiat. Atanasiu de la Apărare şi alţii. Ulterior chestiunea aceasta a luat foarte mare amploare, mai ales începând cu anul 2014. Nu vreau să dau exemplu personal, dar sunt şi alţii care au trecut prin acest malaxor nefericit”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Reacţia liderului ALDE vine după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anunţat, luni seară, că va pronunţa verdictul în procesul preşedintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai. Procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here