Alegeri europarlamentare 2019. Cum arată buletinul de vot/ FOTO

Sursa foto: romaniatv.net

26 mai 2019 este ziua în care românii își aleg reprezentanții în viitorul Parlament European. România are alocat un număr de 33 de locuri în PE. Cei care vor ocupa aceste locuri sunt aleși în sistem proporțional, pe liste închise. Tot în data de 26 mai, românii pot participa la referendumul pentru justiție. Aici găsiți modelele de buletine de vot pentru referendum.

În ziua alegerilor europarlamentare 2019, românii vor avea în față trei buletine de vot diferite, pe care le vor introduce în trei urne diferite:

  • Pe două dintre aceste buletine de vot vor fi printare cele două întrebări cuprinse în referendumul pentru justiție organizat la inițiativa președintelui României, Klaus Iohannis;
  • Pe un al treilea buletin de vot ne vom putea exprima votul în cadrul alegerilor europarlamentare 2019.

Cum aminteam și mai sus, cele trei buletine de vot vor fi introduse în trei urne separate. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată, nu atrage nulitatea acesteia, a precizat Biroul Electoral Central.

Modelul buletinului de vot pentru alegerile europarlamentare a fost publicat pe pagina oficială de Facebook a Autorității Electorale Permanente.

Buletinul de vot pentru europarlamentarele din 2019 are în total opt pagini. Pe prima pagina (copertă) se menționează faptul că buletinul de vot servește alegerii membrilor României în Parlamentul European.

Pe cea de-a doua pagină a buletinului de vot găsim o legendă. Aflăm de aici că putem alege dintre 13 formațiuni politice (partide sau alianțe) și trei candidați independenți – în total 16 opțiuni.

Pe următoarele patru pagini veți găsi chemare cu însemnele partidelor și alianțelor, în care sunt trecute numele tuturor candidaților aflați pe liste. Ultimele trei chenare sunt destinate candidaților independenți.

Ultimele două pagini sunt goale.

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 1

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 2

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 3

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 4

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 5

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 6

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 7

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 8

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here