Gigel Știrbu atrage atenția reprezentanții partidelor în secțiile de votare: „Riscă pușcăria”

Deputatul Gigel Știrbu susține că are informații potrivit cărora persoane din mai multe localități din Olt s-ar afla în posesia codurilor numerice personale (CNP) ale altor persoane plecate în străinătate și că s-ar intenționa folosirea lor la alegerile europarlamentare de duminică.

Informațiile sunt reale, a ținut să accentueze parlamentarul, care face un apel către reprezentanții tuturor partidelor politice în secțiile de votare să nu încalce legislația electorală pentru că riscă să fie cercetați penal și pedepsiți cu închisoarea.

„Am informații clare că în anumite localități s-au luat CNP-urile celor care sunt plecați în străinătate. Fac un apel la toți reprezentanții din secțiile de votare, inclusiv la operatorul de la tabletă, să aibă grijă pentru că riscă pușcăria dacă încalcă legea electorală”, a declarat Gigel Știrbu.

Duminică, 26 mai 2019, este ziua în care românii își aleg reprezentanții în viitorul Parlament European. România are alocat un număr de 33 de locuri în PE. Cei care vor ocupa aceste locuri sunt aleși în sistem proporțional, pe liste închise. Tot în data de 26 mai, românii pot participa la referendumul pentru justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here