Firmă din Balș, amendată de polițiști pentru ceea ce oamenii legii nu au găsit acolo/ FOTO

În cadrul planului Scutul Pădurii, menit să prevină și să combată activitățile ilegale din domeniul silvic, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au efectuat, joi dimineață, un control la sediul unei societăți comerciale din Balș, pe care au amendat-o pentru ceea ce, de fapt, nu au găsit acolo.

În urma verificării registrului de intrări-ieșiri materiale lemnoase, a reieșit un stoc scriptic de 150 de metri cubi de cherestea rășinoase. După inventarierea materialului lemnos existent în depozit, au rezultat 6,44 metri cubi de cherestea în minus față de cantitatea existentă în registru.

Pentru ceea ce nu au găsit în depozit, oamenii legii i-au aplicat companiei o amendă de câteva mii de lei.

„Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată valoric diferența de cherestea, respectiv suma de 4.115 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii olteni au acționat cusprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea.

„Reamintim faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora”, a mai precizat ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

Imagini din depozitul companiei controlate:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here