Primăria Slatina a semnat contractul pentru reabilitarea Esplanadei. Gradena și fântâna arteziană vor dispărea

Licitația privind reabilitarea Esplanadei din centrul Slatinei a fost finalizată, iar primăria a încheiat deja contractul de lucrări cu constructorul.

Valoarea contractului este de 9,5 milioane de lei, durata de realizarea este de 20 de luni, iar compania care va executa lucrările este SC Cafmin SRL.

„Am finalizat și licitația pentru Esplanada Slatina și am încheiat contractul de proiectare și lucrări, în valoare de 9.500.000 de lei. Termenul de execuție este de 20 de luni, din care trei luni sunt destinate proiectării și 17 luni pentru execuție. Vor fi lucrări de pregătire a terenului, de amenajare a spațiului public pietonal, borduri, lucrări de amplasare a mobilierului urban, jardiniere și coșuri de gunoi, lucrări de plantare a unor specii ornamentale, jardiniere și zone verzi, lucrări de gazonare, însămânțare, arbori și arbuști, organizarea unui sistem de irigație automat în spațiile verzi, instalație de degivrare, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, și reabilitare actuale toaletei din zonă.
Această lucrare este una destul de mare, se va întinde pe 20 de luni, am semnat contractul și cei responsabili s-au apucat de proiectare”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, primarul municipiului, Emil Moț.

Potrivit proiectului, Esplanada va suferi modificări importante, cum ar fi dispariția gradenei de la marginea zonei, dar și fântâna arteziană din centrul esplanadei.

„La noua esplanadă nu o să mai fie scările acelea, gradena; este ceea ce ne-au cerut și oamenii. Zona o să fie integrată, parcul o să fie integrat cu zona de promenadă a esplanadei. Acum priveliștea este opturată și nu putem să ne bucurăm de frumusețea parcului «Eugen Ionescu», care este un parc superb; chiar dacă este în pantă, este un parc superb. Între esplanadă și parc va fi o coborâre lină, vor fi gradene. Vom câștigat și la capitolul spațiilor verzi, pentru că acea gradena mare va fi dărâmată și pe locul ei vor fi spații verzi în trepte.

Arteziana mare o să dispară și ea de acolo, pentru că peticim la ea în fiecare zi. Mereu se sparge câte o țeavă, câte un mansion de pompă. Bine că nu s-au stricat pompele definitiv”, a mai precizat primarul Slatinei.

Edilul mai spune că, deși durata de realizare a lucrărilor este de 20 de luni, el este convins că noua esplanadă va fi gata în vara anului următor.

1 COMENTARIU

 1. Bv, felicitări!
  Cine plătește, noi?
  Este normal.
  Cât a costat fântâna , esplanada?
  Jos cu ele, avem bani, din taxe.
  Nu știu dacă este un exemplu bun, fântâna și Trevi, de sute de ani.
  Îți pot da o mie de exemple, unde vechiul se păstrează și nu se investesc bani aiurea prin buzunarele cuiva, sau prin cimitir, ca la Slatina.
  Sa fiți sănătoși! Bv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here