Slatina se trasformă în șantier pentru patru ani. Începe marea asfaltare/ Vezi lista obiectivelor

Slatina se va transforma într-un mare șantier din această vară, când primăria va demara un contract-cadru pentru asfaltarea a peste 100 de străzi. Contractul, împărțit în trei loturi, a fost deja semnat, execuția sa întinzându-se pe patru ani.

Contractul-cadru are o valoare de aproximativ 97 de milioane de lei și va fi executat de trei firme: General Trust Argeș din Pitești, Old&New Construct SRL și Panadria SRL.

Lucrările vor demara în luna iulie pe mai multe artere.

„În luna iulie 2019 este prevăzută începerea lucrărilor pe Strada Nucului, Islazului, în Cartierul Toamnei (foarte important), strada Spicului, Elena Fântâneanu, textilistului – o zonă cu foarte multe gropi, trotuarele sunt degradate. În Toamnei, Elena Fântâneanu și Textilistului vom intra și cu cei de la Dezvoltare Urbană; pe lângă faptul că vom reabilita carosabilul și trotuarele, vom reabilita și spațiile verzi, adică vom da o față nouă acelui cartier.

Tot pentru luna iulie am prevăzut să începem lucrările și pe Boiangiului, Lacului și pe strada Zorilor.

Pentru anul 2019 avem și alte obiective prevăzute: începerea lucrărilor pe Griviței, Ion Moroșanu, Aleea Bradului, Aleea Castanilor, strada Alexe Nicolau, strada Basarabilor (cu partea spre stația de epurare, drumul care ne leagă de baraj, pentru că, în momentul în care se va opri traficul pe Podul Olt, acea rută va fi o rută ocolitoare.

De asemenea, avem o listă de studii de fezabilitate propuse pentru anul 2019, studii de fezabilitate care deja o să fie scoase la licitație, pentru că am anunțat că vom face asfaltări și în zona de jos a orașului, și anume pe străzile Fântânilor, Zăvoiului, Fundătura Oltului, Fundătura Zăvoiului și Nicolae Buică. Deci tot ce înseamnă partea de jos a orașului, unde, în paralel, mergem cu licitația pentru canalizare. Vom băga locuitorilor de pe aceste străzi canalizare și apoi, spre sfârșitul toamnei, începem lucrările de asfaltare”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, primarul orașului.

Lista studiilor de fezabilitate va fi actualizată astfel încât strada Drăgănești să fie supralărgită cu benzi pentru marile companii de la marginea Slatinei, precum Pirelli, TMK Artrom și Bekaert.

Un alt studiu de fezabilitate ia în calcul zona Steaua, cu o infrastructură degradată. Aici lucrările ar urma să înceapă, într-o primă etapă, pe porțiunea dintre străzile Elena Doamna și Văilor.

Studii de fezabilitate au mai fost pe puse în licitație și pentru străzile Zmeurei și Vlad Țepeș.

O altă atenție a municipalității se îndreaptă spre trotuarele din beton degradate, acestea urmând a fi înlocuite cu trotuare din astfalt.

„O să intrăm în forță cu studii de fezabilitate și cu lucrări efective pentru tot ce înseamnă trotuare degradate în Slatina, acele trotuare de beton asupra cărora este necesar să intervenim. Vom renunța la beton și le vom face cu asfalt, pentru ca toată lumea să poată să meargă pe ele așa cum trebuie, inclusiv bicicliștii, cei pe role, cei cu skate-uri, mămici cu cărucioare și tot așa. 

În concluzie, din vara acestui an Slatina va deveni un șantier. A durat foarte mult procedura de licitație, un an de zile am lucrat la ea și la acest contract-cadru. Nu am avut constructori până acum, dar în momentul ăsta avem și constructori. Așa că, din luna iulie, ne apucăm de treabă”.

OLT-ALERT vă prezintă lista străzilor care vor intra în lucru în acest an, precum și lista obiectivelor propuse pentru asfaltare în următorii ani, până în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here