Extrema dreaptă câștigă teren la alegerile europarlamentare în Austria și Belgia: Estimări la ieșirea de la urne

Sursa foto: b1.ro

Partidele de extremă dreapta din Austria și Belgia înregistrează scoruri bune la alegerile europarlamentare, potrivit estimărilor prezentate duminică. 

Astfel, în Austria, pe primul lor se află OVP, formațiunea cancelarului Sebastian Kurz, cu 34,5% dintre voturi, aceasta fiind urmată în clasament de Partidul Social Democrat (SPO), cu 24,1% dintre sufragii. Iar pe locul al treilea s-ar clasa Partidul Libertăţii (FPO), de extremă-dreapta, fost partener de coaliţie al OVP, cu 17,5%, potrivit estimărilor, informează agenția Reuters, citată de Adevărul.

Dacă aceste rezultate se vor confirma la închiderea urnelor, atunci conservatorii lui Sebastian Kurz ar fi pe punctul de a înregistra cel mai bun scor al unui partid la alegerile europarlamentare, de când Austria este parte a UE.

În acest context, amintim că luni, Sebastian Kurz se va confrunta cu o moțiune de cenzură dare ar avea șanse să treacă dacă va fi votată de FPO şi SPO, posibilitate care nu este exclusă.

În același timp, în Belgia, s-a remarcat o creștere a scorurilor înregistrate de extrema dreaptă flamandă, Vlaams Belang, și de ecologiști, atât cei flamanzi (Groen) cât şi cei francofoni (Ecolo).

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here