AEP: Partidele au cheltuit peste 95 de milioane de lei în campania electorală. Candidaţii care au scos din buzunar milioane de lei

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că mandatarii financiari coordonatori ai competitorilor electorali participanți la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019 au declarat și înregistrat la AEP contribuții pentru campania electorală în valoare totală de 95.097.317,81 lei.

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, a cheltuit peste nouă milioane de lei pentru campania electorală la alegerile europarlamentare. Cea mai mare contribuţie a fost înregistrată în numele Andrei Gerea, în valoare de 1,34 milioane de lei. De asemenea, nici fostul preşedinte AEP nu s-a zgârcit şi a scos din cont nu mai puţin 592 de mii de lei. Pe de altă parte, suma ridică semne mari de întrebare având în vedere că veniturile anuale declarate de dl. Barbu şi soţia sa nu ajung la jumătate din suma donată: 252.000 de lei pe an.

ALDE încasează pe 2019 o subvenţie de peste două milioane de euro la AEP.

Câştigătorul alegerilor europarlamentare, PNL, a cheltuit aproape 24 de milioane de lei, iar cea mai mare contribuţie a fost înregistrată în dreptul candidatului de pe poziţia 15, care nu este eligibilă. Astfel, Ana Maria Dimitriu a cheltuit 1,4 milioane de lei pentru a se afla pe lista PNL.

PMP, partidul lui Băsescu, a cheltuit aproximativ un milion de euro pentru această campanie electorală, iar Eugen Tomac a conribuit cu un milion de lei.

Potrivit art. 28 alin. (11) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, contribuţiile candidaţilor pentru campania electorală pot fi folosite numai după data declarării acestora la Autoritatea Electorală Permanentă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here