Terasele din Slatina, la control. Polițiștii locali au aplicat primele amenzi și continuă verificările

Poliția Locală Slatina a demarat, marți, controale la restaurantele și cârciumile care dețin terase, in majoritatea cazurilor descoperind nereguli. Polițiștii locali au aplicat și primele sancțiuni contravenționale, iar verificările continuă în alte zone ale orașului.

Marți, polițiști locali, în frunte cu șeful instituției, Adrian Pop, au verificat toate terasele de pe Esplanadă și de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, între fostul magazin Oltul și CEC. Unii dintre proprietarii teraselor nu au putut prezența documentele în baza cărora au obținut dreptul de a amenaja terase, la alții au fost descoperite nereguli în ceea ce privește suprafața ocupată.

Unii dintre agenții economici sancționați s-au arătat supărați că nu au fost mai întâi avertizați pentru a intra în legalitate, alții că respectivele verificări „s-au făcut cu urs în stradă”, atentându-se la imaginea lor.

„Vii în control, intri frumos în local, stai de vorba civilizat, mă amendezi daca ai constatat o neregulă si gata. Nu vii cu scandal, cu zgomot, în stradă”, spunea unul dintre nemultumiți.

Autoritățile susțin însă că avertismente s-au tot dat și că a sosit vremea controalelor și a sancțiunilor, acolo unde este cazul.

„De doi sau de trei ani tot atragem atenția agenților economici care dețin terase că trebuie să respecte  legea. Am lansat avertismente, am făcut informări, i-am rugat să își obțină documentația necesară, iar acolo unde nu s-a dat curs atenționărilor noastre s-a aplicat legea”, a declarat șeful Poliției Locale.

Pentru că ocupau suprafețe mai mari decât cele pentru care dețin documente sau pentru că au amplasat mese, scaune sau vitrine frigorifice pe locuri pentru care nu au obținut aviz, patru agenți economici au fost sancționați, marți, cu amenzi în valoare total de 1.800 de lei, și atentionati să intre în legalitate. Alți doi operatori economici au promis că se vor prezența ulterior cu documentele care ar atesta că nu încalcă legea.

Controalele continuă miercuri pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, între Casa Tineretului și gară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here