Direcţia Generală Anticorupţie, 14 ani de la înființare. Ofițerii din Olt au sărbătorit evenimentul în stradă

Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte, joi, paisprezece ani de la înfiinţarea sa ca structură de poliţie judiciară specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului, prilej cu care ofițerii DGA Olt, secondați de reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, au distribuit cetățenilor pliante şi flyere cu mesaje de promovare a imaginii şi activităţii instituției sărbătorite, acțiunea având drept scop conştientizarea cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie.

Anul 2005, momentul în care Direcţia Generală Anticorupţie s-a constituit ca unitate de elită, este datorat voinţei autorităţilor româneşti şi sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă specializată din partea Marii Britanii şi a Spaniei.

În cei 14 ani de activitate împotriva corupţiei, Direcţia Generală Anticorupţie s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor  de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.

„Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, identificarea vulnerabilităților la corupție, evaluarea riscurilor asociate acestora, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, de educare a tinerei generaţii în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său”, se arată într-un comunicat transmis de DGA Olt.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, call-center anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

„Prin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard pentru personalul M.A.I.

Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noştri, dorim să mulţumim tuturor instituţiilor de aplicare a legii, societăţii civile şi cetăţenilor.

De asemenea, mulţumim structurilor M.A.I. care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei, precum şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi care a înţeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul şi importanţa Ministerului Afacerilor Interne”, se mai precizează în comunicatul de presă.

La nivelul judeţului Olt, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, cu sediul în Slatina str. Primăverii nr.15, telefon 0249.431.002, e-mail olt.dga@mai.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here