Cod Portocaliu și Cod Galben de INUNDAȚII pe mai multe cursuri de apă din Olt

Sursa foto: b1.ro

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis două avertizări care vizează și cursuri de apă din județul Olt.

Prima avertizare, cod portocaliu, este valabilă în intervalul 31.05, ora 16.00 – 01.06, ora 24.00 și vizează Râul Vedea, dar și afluenții acestuia.

Cea de-a doua, cod galben, este valabilă pentru Râul Olteț și afluenții acestuia, în perioada 31.05, ora 15.00-02.06, ora 16.00.

Fenomenele prognozate sunt scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

„Avertizările au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situații de urgență din județ și instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență produse de inundații și s-a dispus asigurarea serviciului de permanență la sediile primăriilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Pentru gestionarea operativă a situațiilor care se pot produce, pe timpul avertizării cod portocaliu, la sediul ISU Olt a fost activată Grupa Operativă Județeană, compusă din reprezentanți ai ISU Olt, Prefecturii Olt, IPJ Olt și IJJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here