Teiu Păunescu, de la „Așa nu!” la „Așa da!”. Omul de afaceri și-a curățat terenul care făcea de râs o comună întreagă/ FOTO

Terenul intravilan pe care omul de afaceri Teiu Păunescu, secretar de stat în Ministerul Muncii, îl deține la Drumul Național 64, pe raza comunei Brâncoveni, și care se transformase într-un adevărat focar de infecție, a fost curățat în urma articolului prin care OLT-ALERT atrăgea atenția instituțiilor abilitate asupra pericolului pe care locul cu pricina îl reprezenta pentru mediul înconjurător.

La circa trei săptămâni de la publicarea articolului, Teiu Păunescu a ordonat angajaților firmelor sale să meargă și să curețe locul neîngrijit de ani și ani, plin de gunoaie și de buruieni. Acum terenul este altul și este marcat ca „proprietate privată”. Mai trebuie doar îngrădit, astfel încât cei care se obișnuiseră să arunce tot felul de gunoaie pe terenul neîngrijit să n-o mai facă.

Terenul și construcția de pe el au aparținut, până în 1989, statului; mai exact, erau parte din SMA Găneasa, devenită, după Revoluție, Agromec Găneasa, în acționariatul căreia a intrat și familia Păunescu, ajungând în timp să controleze pachetul majoritar de acțiuni al societății.

De când au preluat Agromec-ul, terenul și imobilul nu au fost valorificate de noii proprietari  în nici un fel și nici nu li s-a asigurat paza, fiind lăsate în paragină. Au fost doar puse gaj la bancă pentru obținerea unor credite. Atenționările oficiale ale autorităților locale nu au avut nici un efect asupra prosperului om de afaceri Teiu Păunescu.

„Mizeria nu e a noastră, e a celor care au aruncat-o. Terenul s-ar putea să fie al nostru. Am curățat terenul de câteva ori și am rugat primăria să ia măsuri, să nu se mai arunce acolo nimic, că nu suntem groapă de gunoi, ci suntem proprietate privată. Dar aruncă în continuare; noi curățăm, ei aruncă. Nu sunt nici primii și nici ultimii cetățeni din Brâncoveni care sunt indisciplinați. Am primit adrese de la primărie, într-adevăr, și am făcut curățenie de două ori până acum. O să facem din nou curățenie și o să vă informăm și pe dumneavoastră. Mai avem acolo încă o problemă de rezolvat, care prezintă și pericol, pentru că nu am putut să asigurăm pază: nu a mai rămas nimic din construcție. Au demontat până și tâmplăria din metal. S-a furat și gardul, s-a furat totul. Asta e România. Am încercuit terenul, am reparat gardul, degeaba”, răspundea, înainte de Paște, la întrebările OLT-ALERT, Teiu Păunescu.

El era contrazis, atunci, de primarul din Brâncoveni, care susținea că terenul nu a fost curățit niciodată.

Acum, că situația a fost îndreptată, autoritățile comunei fac un apel la cetățeni să nu mai arunce gunoaiele pe terenul nepăzit.

„Domnul Păunescu a înțeles și s-a conformat. Acum facem un apel la cetățenii care mai obișnuiau să arunce acolo gunoaie să n-o mai facă. Este chiar la intrarea în comună, este la marginea unui drum național și ar fi păcat să avem o imagine rea. E păcat de eforturile pe care le-am depus și le depunem să schimbăm comuna în bine”, a spus primarul din Brâncoveni, Ion Cheroiu.

Iată cum arată locul acum…

 

 

… și cum arăta până nu demult:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here