Descinderi în forță în centrul Slatinei, la “marii evazioniști” care vindeau baloane/ FOTO+VIDEO

Câțiva cetățeni de etnie rromă care încercau să vândă baloane pentru copii în centrul Slatinei au fost “interpelați”, sâmbătă seară, de echipaje de jandarmi și polițiști.

Comercianții stradali încercau să mai valorifice câte un balon spre seară după ce, probabil, au rămas cu marfa nevândută în cursul zilei, în ciuda faptului că Esplanada a fost plină de copii și părinți, atrași de manifestările organizate de primărie cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Numai că oamenii legii au tăbărât peste ei, stricându-le speranța de a mai plasa, contracost, câte un balon în mâinile copiilor care își rugau părinții să le facă o asemenea bucurie.

Unii dintre comercianți au scăpat cu câte o mustrare, alții au trebuit să dea explicații polițiștilor de care se rugau să nu completeze procesul verbal de contravenție.

Desigur că nerespectarea legii trebuie prevenită, împiedicată și, când este cazul, sancționată. Dar, când ești martor la asemenea întâmplări, nu poți să nu-l compari pe “infractorul” mărunt pe care polițiștii și jandarmii au tăbărât, sâmbătă, în centrul Slatinei cu infractorul VIP care, deși a făcut evaziune fiscală de milioane de euro, scapă și de brațul lung al legii și rămâne și cu banii. Iar singura concluzie în urma comparației noastre este că, în România, legea este făcută, cu precădere, pentru cei mici. Legea care sancționează. Pentru că avem și legi care avantajează anumiți infractori!

2 COMENTARII

  1. Domnule Mirea, draga lume, si cei mici trebuie la fel de bine anihilati cand se incalca reguli! Nimic gresit in ce au facut jandarmii! Gresit e insa ca pe cei care schimba valuta din aceeasi zona nu ii observa! Cum de stau astfel de puJlamale nederanjati, zi de zi!

    • Nu a spus nimeni ca a fost ceva in neregula cu actiunea oamenilor legii. Am spus ca astfel de evenimente te invita la comparatii intre cum e tratata plebea si cum sunt tratati infractorii “de lux”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here