Vine URGIA în Olt: Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale, furtună și grindină. Cantitățile de apă pot ajunge la 70 litri/mp

Administrația Națională de Meteorolgie a emis două avertizări, cod galben și cod portocaliu, fiind preconizate manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Avertizările vizează și judetul Olt. Codul Galben este valabil duminică, de la ora 14.00 până la ora 21.00, iar Codul Portocaliu intră în vigoare duminică, la ora 21.00 si este valabil pana luni, 3 iunie, la ora 12.00.

GOD GALBEN:

„În cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp”.   

COD PORTOCALIU:

„În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”.

Avertizările au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiile care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență care se pot produce la nivelul județului Olt, pe timpul avertizării cod portocaliu, la sediu ISU Olt se va activa Grupa Operativă Județeană, compusă din reprezentanți ai ISU Olt, Instituției Prefectului, IPJ Olt și IJJ Olt, a mai precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here