Echipamente medicale de 2 milioane de lei pentru Spitalul Slatina. Achizițiile încep săptămâna aceasta

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina va demara, săptămâna aceasta, procedurile de achiziție a mai multor echipamente și materiale medicale al căror cost se ridică la două milioane de lei, informează OLT-ALERT.

Potrivit managerului unității spitalicești, Cătălin Rotea, unele dintre echipamente vor fi cumpărate prin licitație publică, altele vor fi achiziționate prin procedura directă – funcție de valoarea fiecăruia.

„Săptămâna aceasta demarăm, într-adevăr, achiziția de echipamente medicale în valoare de aproximativ două milioane de lei, bani puși la dispoziție cu generozitate de Consiliul Județean Olt. Unele dintre materiale le vom achiziționa direct, pentru că valoarea lor ne permite acest lucru, iar pentru altele deschidem procedura achiziției prin licitație publică”, a declarat Cătălin Rotea.

Spitalul va fi dotat cu aparate de anestezie, cu ventilatoare mecanice și cu un laser pentru Secția Urologie.

De asemenea, vor mai fi achiziționate două mese de operație și trei ecografe.

„Scestea sunt cele mai importante, pentru că avem în plan achiziționarea și altor echipamente”, a precizat managerul spitalului.

Dincolo de dotarea cu echipamente, anul acesta vor fi demarate investiții masive la spitalul din Slatina, după ce Consiliul județean a alocat fondurile necesare. Este vorba, în primul rând, de reabilitarea termică a corpului central al unității sanitare și de reabilitarea ultimelor patru etaje ale blocului materno-infantil, respectiv nivelele 2, 5, 6 și 9 (concomitent cu reabilitarea termică a corpului central se vor derula și lucrările de reabilitare interioară, investiție finanțată de Compania Națională de Investiții).

În planul investițiilor figurează și realizarea, la nivelul etajelor întâi, a unei pasarele între corpul central și Secția Medicală, astfel încât pacienții să nu mai fie purtați de personalul medical prin curtea spitalului de la o clădire la alta.

Sunt deja avansate lucrările la fosta Creșă nr. 1, care vor fi finalizate până la sfârșitul anului, urmând ca acolo să funcționeze Secția Psihiatrie a spitalului, iar de săptămâna viitoare vor fi începute lucrările de reabilitare a etajelor 2 și 3 ale Secției de Pneumologie de la Scornicești.

Se trage tare și pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare interioară a Corpului Medical în care funcționează mai multe secții medicale, lucrările având loc la nivelul ultimului etaj al imobilului, acolo unde se află Oncologia.

Pentru toate aceste investiții Consiliul Județean Olt a alocat 20 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here