Guvernarea PSD – Educație de calitate în școlile rurale!

Programele educaționale și investițiile pentru dezvoltarea învățământului în zona rurală rămân esențiale, în centrul demersurilor Guvernului, fără a fi doar teme retorice de campanie.

Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care a fost repartizată suma de 64.900.000 lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare și asigurare cu utilități a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Adoptarea acestui act normativ va determina creșterea calităţii actului educaţional și desfășurarea activităților școlare într-un cadru sigur și modern în învățământul preuniversitar.

Prin această măsură se urmărește asigurarea de condiții optime, precum și acces egal şi sporit la o educație de calitate pentru peste 61.500 de elevi.

Reamintim că, în anul 2017, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat funcționau 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. În urma măsurilor întreprinse de Executiv și autoritățile locale, la începutul anului 2019, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau 1.180 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ.

„Școlile din lumea satului, educația în mediul rural reprezintă un domeniu prioritar de activitate pentru a se asigura în mod efectiv egalitatea de șanse, principiile unei educații incluzive, accesul elevilor la condiții și oportunități de învățare adecvate, în acord cu evoluțiile sociale, științifice, culturale, tehnologice ale secolului XXI”, a subliniat deputatul Camelia Gavrilă – coordonatorul Departamentului pentru Educație Națională.

Sumele alocate de Executiv vin în completarea sumelor repartizate din bugetul local, astfel fiind sprijinite autoritățile locale în responsabilitatea cărora se află infrastructura școlară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here