Prăpăd în ţară din cauza inundațiilor: sate izolate, case distruse, poduri şi drumuri rupte. Situația în Olt

Inundaţiile care s-au abătut asupra României în ultimele zile au lăsat un adevărat dezastru în urmă. Case distruse, oameni evacuaţi, localităţi izolate, drumuri rupte şi câmpuri acoperite cu noroi. Asta găsim în toate judeţele în care ploile torenţiale au căzut ore în şir, informează B1TV. Printre zonele afectate se numără și județul Olt.

Ploile abundente căzute în ultima perioadă au produs pagube mari în județul Buzău. Drumuri comunale distruse, poduri și podețe luate de ape, gospodării inundate, terenuri și grădini care mustesc de apă, oameni rămași fără provizii găsim în tot judeţul.

În comuna Lopătari, 4.000 de oameni au rămas izolaţi după ce drumul care ajugea aici a fost distrus de ape. Iar oamenii sunt disperaţi.

După ce viiturile au distrus totul în cale, acum autorităţile se aşteaptă la alte nenorociri. Dealurile din zonă au început să o ia la vale. În comuna Nehoiu, sute de familii stau cu frica în sân că vor rămne fără case.

Situaţia nu este mai bună nici în judeţul Suceava. Aici râurile au ieşit din matcă şi ameninţă să mătura totul în cale. Iar oamenii privesc neputincioşi spre torenţii care curg pe lângă casele lor.

Apele umflate ale râului Suceava au rupt malurile şi au ajuns în grădinile oamenilor pe pe câmpurile din apropiere.

Şi în partea cealaltă de ţară, în judeţul Arad, zeci de localităţi au fost inundate. Sute de familii încearcă acum să mai salveze ce mai poate fi salvat din casele pline de apă.

Una dintre cele mai afectate localități este Bârzava. Zeci de animale au pierit în inundații, iar oamenii privesc neputincioși cum agoniseala de-o viață a fost luată de ape.

Şi în judeţul Vâlcea, oamenii se uită cu spaimă spre cer. Dacă mai plouă iar apele se umflă şi mai mult, rămân fără nimic. Viiturile trec doar la câţiva metri de casele lor, scrie B1TV.

Printre zonele afectate se numără și județul Olt, iar autoritățile încep de azi să evalueze pagubele în vederea solicitării unor ajutoare de urgență de la guvern.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii olteni au desfășurat 15 misiuni în sprijinul populației din localitățile Caracal, Scornicești, Movileni și Teslui. S-a acționat pentru evacuarea apei din gospodării și pentru supraînălțarea malului pârâului Teslui Muntean.

Va fi evaluat inclusiv gradul de „distrugere, deteriorare, afectare a locuinţelor şi/sau bunurilor de folosinţă îndelungată”, după cum se arată într-un comunicat de presă al prefecturii Olt.

Până în acest moment au fost raportate pagube în localitățile Caracal, Scornicești, Balș, Potcoava, Priseaca, Grădinile, Sâmburești, Cungrea, Bărăști, Teslui, Vulturești, Corbu, Tătulești, Movileni și Perieți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here