Tensiuni în PNL Olt: Știrbu i-a cerut lui Voiculescu să se autosuspende din funcție din cauza problemelor pe care le are în Justiție

Tensiuni, joi seară, în ședința Biroului Politic Județean al PNL Olt. Potrivit unor surse liberale, deputatul Gigel Știrbu, vicepreședinte regional al partidului, i-a cerut liderului organizației, Liviu Voiculescu, să se autosuspende din funcție pe fondul problemelor de ordin penal pe care acesta le are în Justiție și care dăunează partidului, mai ales acum, când președintele României cere partidelor un pact politic pe Justiție. În ciuda motivului întemeiat al cererii, Voiculescu a refuzat solicitarea colegului său.

Conform surselor citate, Gigel Știrbu i-a propus lui Liviu Voiculescu să se autosuspende până când instanța de fond va pronunța o decizie în procesul în care liderul PNL Olt este judecat pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Știrbu ar mai fi propus ca, în contextul în care președintele PNL Olt s-ar autosuspenda din funcție, șefia organizației să fie preluată, în condiții de interimat, de prim-vicepreședintele Marian Vasile.

Nu doar că a refuzat să renunțe la funcție, dar a fost de acord ca membrii BPJ să își exprime un vot de încredere la adresa sa, vot pe care l-a obținut. Ideea i-a aparținut lui George Ciucu de la Corabia și, în ciuda opunerii unora dintre liberali (printre care s-ar fi numărat și prim-vicepreședintele Marian Vasile), membrii Biroului, încurajați și de Voiculescu, au procedat la această practică.

Fost ofițer de poliție, Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată de DIICOT, în 2014, într-un mega-dosar în care inculpați mai sunt foști colegi ai săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, foști angajați ai Finanțelor Publice Olt și oameni de afaceri din Olt și Dolj și în care actualul președintele al PNL Olt este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Deși prin sentința pronunțată, în 6 decembrie 2017, de Tribunalul Dolj, liderul liberalilor olteni s-a numărat printre persoanele achitate în acest dosar, Curtea de Apel Craiova a desființat sentința, anul acesta, și a dispus rejudecarea dosarului, astfel că avantajul care l-a ajutat pe Voiculescu să poată candida, la începutul lui 2018, pentru funcția de președinte al PNL Olt, nu mai există.

Or, în contextul în care președintele României le-a cerut partidelor politice să semneze un pact politic pe Justiție, idee susținută necondiționat de PNL, oameni precum Liviu Voiculescu pot vulnerabiliza partidul care ar putea fi atacat pe asemenea spețe de adversarii politici, susțin voci din PNL Olt. Aceleași voci mai spun că încăpățânarea lui Voiculescu de a renunța la funcție până când instanța de fond va pronunța o sentință vine în contradicție și cu inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, pe care PNL a anunțat că o sprijină. Aceasta va intra în dezbatere parlamentară săptămâna viitoare, după ce în aprilie a primit undă verde de la Curtea Constituțională.

De asemenea, situația lui Liviu Voiculescu intră în conflict și cu obișnuința liderilor PNL ca, atunci când au probleme în justiție, să facă un pas în spate până când își rezolvă astfel de probleme. Un exemplu în acest sens este și cel al actualului președinte al PNL, Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here