Marius Iancu, printre semnatarii proiectului de lege privind trecerea unor terenuri de la stat în domeniul privat al Slatinei

Deputatul de Olt Marius Iancu se numără printre parlamentarii care au inițiat și susținut proiectul de lege care prevede trecerea unor terenuri din domeniul public în domeniul privat al statului și în administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor-Romsilva și, ulterior, transmiterea acestora, cu titlu gratuit, în proprietatea privată a Slatinei și în administrarea consiliului local.

Potrivit expunerii de motive, în ultima perioadă municipiul Slatina a cunoscut o puternică dezvoltare economică, ca urmare a extinderii platformei industriale, ceea ce a condus la necesitatea modernizării și extinderii infrastructurii orașului. În acest contex, municipalitatea și consiliul local a demarat construirea unui drum de legătură între zonele industriale, fiind elaborat studiul de fezabilitate. Drumul va porni din DN 65 (E574), de la km 55+700, se va intersecta cu calea ferată secundară București-Pitești-Craiova și cu DJ 563 și va ajunge în DJ 546 (Slatina – Brebeni).

„Prin realizarea acestui obiectiv, vor fi afectate și două suprafețe de teren ce aparțin domeniului public al statului și se află în administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor „Romsilva” – Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor, prin Direcția Silvică Olt – Herghelia Slatina, așa că era nevoie de trecerea lor în proprietatea orașului. Este vorba de un teren în suprafață de 289.314 mp și de un teren de 1.604.563 mp, ambele situate, evident, în extravilanul Slatinei”, a explicat Marius Iancu.

Prin realizarea acestui drum, se va asigura fluidizarea traficului, siguranța circulației, îndepărtarea traficului greu din zona urbană, transportul rapid și facil al navetiștilor între zonele industriale ale municipiului Slatina, oportunitatea dezvoltării zonelor industriale și a agenților economici deja existenți, prin oferirea unei șosele necesare accesului diferitelor transporturi ce asigură aprovizionarea cu materii prime a fabricilor și, în același timp, transportul produselor realizate de acestea, se arată în expunerea de motive.

Valoarea investiției, conform studiului de fezabilitate elaborat, este de 69.500.000 lei, sumă care va fi suportată din bugetul local al Slatinei.

Proiectul de lege a trecut, recent, de votul celor două camere ale Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here