Șeful PNL Olt, reacție pe Facebook după ce OLT-ALERT a dezvăluit că i s-a cerut să se autosuspende din funcție: Cererea, nejustificată/ FOTO

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a reacționat, azi, pe Facebook după ce, joi seară, OLT-ALERT a dezvăluit că deputatul Gigel Știrbu i-a cerut, în ședința Biroului Politic Județean, să se autosuspende din funcție din cauza problemelor pe care le are în Justiție.

Liviu Voiculescu a confirmat că un asemenea episod s-a consumat în ședința BPJ, dar spune că o asemenea cerere nu-și găsește nici justificarea.

„În calitate de președinte, măsurile pe care le-am adoptat în ultima perioadă în cadrul filialei Olt a PNL și modul cum înțeleg să îndrum și să organizez activitatea noatră au deranjat, se pare, câțiva “demagogi” liberali. Nici nu se putea altfel, evident fiind că nu toată lumea este dispusă să-și asume statutul de liberal cu bune și rele, cu obligații și responsabilități, cu reguli și disciplină. Am spus și repet, încă o dată, public și în special pentru urechile „binevoitorilor” vânători de funcții sau a presei avidă de „știri bombă”: nu am probleme cu legea. Acest lucru l-am dovedit în urmă cu mult timp, când Justiția a considerat că nu sunt autorul niciunei fapte, penală sau contravențională. În atare situație, o cerere de retragere a mea din funcția de președinte ales al PNL Olt nu-și găsește nici justificarea, nici vreo eventuală conformare. Lucru pe care întreg Biroul de Conducere al filialei, ca for decizional și cu discernământ l-a considerat, prin vot liber, întemeiat”, a scris, pe pagina sa de socializare, Liviu Voiculescu.

Potrivit unor surse liberale, după ce Gigel Știrbu i-a solicitat colegului său de partid autosuspendarea din funcție, deputat ar fi propus ca, în contextul în care președintele PNL Olt i-ar urma sfatul, șefia organizației să fie preluată, în condiții de interimat, de prim-vicepreședintele Marian Vasile.

Voiculescu a refuzat să dea curs solicitării colegului său de partid și i-a încurajat pe membrii BPJ să dea un vot de încredere pentru el, lucru care s-a și întâmplat.

Solicitarea lui Știrbu era întemeiată pe actualul context politic, în care președintele României le-a cerut partidelor politice să semneze un pact pe Justiție, idee susținută necondiționat de PNL. Oameni precum Liviu Voiculescu pot vulnerabiliza partidul care ar putea fi atacat pe asemenea spețe de adversarii politici, susțin voci din PNL Olt.

Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată de DIICOT, în 2014, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Prin sentința din 6 decembrie 2017, pronunțată de Tribunalul Dolj, președintele PNL Olt a fost achitat, dar procurorii au făcut apel și, anul acesta, Curtea de Apel Craiova a desființat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here