A ÎNCEPUT: Dunărea s-a revărsat la Corabia. Zeci de hectare de pășuni și pădure au fost INUNDATE!

Atenționările hidrologilor care vizează Bazinul Dunării s-au adeverit în Olt: zeci de hectare de pășuni și pădure au fost inundate la Corabia.

Anunțul a fost făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pe baza datelor transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor.

„Din datele transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale localităților riverane Dunării, în orașul Corabia erau inundate 23 de hectare de pășuni și aproximativ șase hectare de pădure. Suprafețele inundate se află în albia majoră a Dunării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

În perioada 5 iunie, ora 16.00 – 15 iunie, ora 16.00, se instituie cod galben pe sectorul aval de Porțile de Fier și Delta Dunării, pentru mai multe județe, inclusiv pentru județul Olt.

În perioada 7 iunie, ora 06.00 – 13 iunie, ora 16.00, se instituie cod portocaliu pentru județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu.

Fenomenele preconizate sunt creșteri de debite și niveluri, cu depășirea cotelor de apărare.

Vizate de inundații sunt localitățile Corabia, Gârcov, Gura Padinii, Orlea, Grojdibodu și Ianca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here