Doi bărbați din Olt, dosare penale pentru braconaj piscicol. Jandarmii nu iartă nimic!/ FOTO

În perioada 7- 9 iunie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt, în cooperare cu ANPA Muntenia, au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol, în urma controalelor două persoane ajungând să fie cercetate penal.

Astfel, sâmbătă dimineață, în jurul orelor 05.50, pe malul drept al râului Olteț, în zona localităţii Fălcoiu, a fost depistat un bărbat, în vârstă de de 31 de ani, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice și a trei unelte de pescuit comercial plurifilament, confecționate din plasă de relon cu lungimea de 80 m fiecare, fără a deține autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție.

Duminică, alt protagonist, aceeași ilegalitate. În jurul orelor 02.00, pe malul drept al râului Olt, în zona localităţii Brîncoveni, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, în timp ce pescuia cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice de agrement și a două unelte de pescuit comercial, tip setcă monofilament, confecționate din plasă de nylon cu lungimea de 700 m,  şi respectiv de 500 m,  fără a deține autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție.

În ambele cazuri au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptelor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și pentru pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie.

Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunile au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmii reamintesc faptul că, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, au fost instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, vor fi continuate acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol şi în perioada următoare, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Iulian Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here