Polițistul slătinean Viorel Teacă și Christian Sabbagh, campanie pentru împădurirea masivă a Olteniei

Polițistul slătinean Viorel Teacă a pornit o nouă „aventură” socială: el militează, în cadrul campaniei #UNcopilUNpom, demarată alături de jurnalistul Christian Sabbagh de la postul tv Kanal D, pentru împădurirea masivă a mai multor zone din Oltenia.

Campania se bucură de succes și, în curând, între Poliția Slatina și Direcția Silvică Olt ar urma să fie semnat un protocol.

„După campania #UNcopilUNpom, pe care am pornit-o cu Christian Sabbagh, astăzi mai multi oameni cu suflet mare ne-au sărit în ajutor, astfel că în curând va fi semnat un Protocol între Poliția Slatina și Direcția Silvica Olt, urmând ca în luna octombrie, împreună cu miile de voluntari din zona Olteniei, să facem o împădurire masivă!
Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, vă promit că acest proiect va fi dus la îndeplinire și vă așteptăm pe toți, cu mic, cu mare, să plantăm pentru fiecare copil al nostru, un vlăstar!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Viorel Teacă.

Ideea acestei campanii își are rădăcina în tragedia din Prahova, unde puhoaiele revărsate au luat viața a patru copii. Atunci, Viorel Teacă a transmis un mesaj legiuitorilor români, cerând parlamentarilor să facă și să susțină un proiect de lege prin care 10 ani să nu se mai taie nici un arbore din pădurile României, susținând că dezlănțuirile naturii care duce la tragedii umane sunt cauzate de defrișările masive ale pădurilor.

„Către Clasa Politică Românească:
Și voi aveți copii domnilor parlamentari și noi și vrem pe acest pământ să trăiască și ei și copiii copiilor lor.
Împreună putem schimbă lumea, putem reduce pagubele create de natura dezlănțuită, putem trăi într-o lume mai bună. Tragedia de acum câteva zile din Prahova în care puhoaiele au luat viață a 4 copii aparținând unei singure familii nu trebuie să ne lase indiferenți.
Este un drept al nostru, “Dreptul la Viață,” să trăim într-o lume mai bună, în una dintre cele mai frumoase țări ale lumii!
În mod pașnic cerem urgent un proiect de lege prin care să se interzică tăierea copacilor timp de 10 ani!
Eu, Viorel Teacă, și fiul meu, Norris Andrei, am început!
Challenge #StopDefrisarilor10Ani și voi, până nu este prea târziu!”, scria, pe Facebook, în urmă cu trei zile, Viorel Teacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here