Complexitatea cazurilor medicale tratate la Spitalul Județean Slatina a crescut

Dacă în urmă cu doi ani gradul de complexitate a cazurilor medicale avea un indicator de 1,31 la Spitalul Județean de Urgență Slatina, acest indicator este, în prezent de 1,30.

Informația a fost dată publicității joi, la deschiderea „Zilelor medicale slătinene”, de managerul spitalului slătinean, Cătălin Rotea.

„Avem foarte mulți invitați care provin din centrele universitare București și Craiova și colegii mei care vor prezenta lucrări. Vom avea o serie de prezentări ale unor tehnici chirurgicale, ale unor intervenții care s-au făcut în ultimul an, pentru că, așa cum am mai spus, calitatea actului medical la Spitalul Județean de Urgență Slatina a crescut. Iar complexitatea cazurilor se regăsește într-un indice: ICM, care, în 2017, era 1,31, iar acum este 1,38. Asta spune multe despre patologiile care sunt tratate la Slatina azi”, a spus Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina.

La evenimentul care se derulează, timp de două zile, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina a participat și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, care a apreciat că manifestarea a crescut, ca importanță, de la an la an. El a evidențiat și complexitatea mai mare, decât cea a celor din anii anteriori, ce vor fi prezentate pa parcursul a două zile de către autorii lor, medici de la spitalul din Slatina, dar și medici din mari centre universitare, precum cel de la Craiova sau de la București.

„Suntem la cea de-a III-a ediție și înțeleg că lucrările prezentate vor fi de o complexitate mai ridicată decât cele din anii anteriori. Asta înseamnă o pregătire mai bună a medicilor Spitalul Slatina și ne bucurăm și de prezentarea unor reputate cadre medicale universitare. Toate acestea fac ca de la an la an, Zilele Medicale Slătinene să fie din ce în ce mai apreciate, atât de medicii din spital cât și de ceilalți invitați”, a spus Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here