Marius Iancu: „Înființăm o instituție care să monitorizeze, să controleze și să promoveze produsele din fermele românești”

Proiectul de Lege pentru Înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare, inițiat, alături de alți colegi, de deputatul PSD de Olt Marius Iancu, a fost votat, ieri, în plenul Camerei Deputaților. 

Noua agenție va fi în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și are ca scop promovarea produselor agroalimentare certificate pentru ca oamenii să aibă acces la informații despre calitatea, prospețimea și originea produselor.

Agenția va avea și funcția de control și inspecție în domeniul producției, comercializării produselor, identifică și implementează surse de finanțare pentru certificarea exploatațiilor agricole și micilor producători de maximum 20 hectare, autorizează importul produselor ecologice din terțe țări în Uniunea Europeană sau aprobă cererile solicitanților pentru utilizarea siglei «ae»-Agricultură Ecologică. Structura organizatorică, statul de funcții și regulamentul de funcționare al agenției se aprobă prin ordinul ministrului Agriculturii, la propunerea directorului general al instituției, a explicat parlamentarul de Olt.

„Am promis că românii vor mânca produse proaspete și că legumele și fructele românești vor ajunge în supermarketuri și piețe. Acum înființăm o instituție care să monitorizeze, să controleze și să promoveze produsele din fermele din România”, a declarat deputatul Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here