Mesajul impresionant al lui Cătălin Rotea către medicii Spitalului Slatina: Vă rog să nu uitați asta!/ VIDEO

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina

În deschiderea celei de-a treia ediții a „Zilelor medicale slătinene”, care se derulează joi și vineri la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, a avut un discurs impresionant prin care a făcut apel la componenta umană a medicilor prezenți, cerându-le să își facă datoria față de pacient nu doar strict profesional, ci și sufletește.

Șeful spitalului le-a reamintit medicilor că au o misiune pentru care au depus un jurământ, dar că, în contextul unei societăți tot mai dezbinate, actul medical ar trebui să aibă și caracteristică umană, de compasiune față de pacienți.

„Nu o să vorbesc foarte mult de investiții astăzi pentru că filmul de prezentare care va urma va spune ceea ce am realizat și ceea ce ne propunem să realizăm în continuare. (…) Închei această scurtă prezentare cu o rugăminte. O rugăminte care vine în contextul în care trăim între o societate, cred eu, din ce în ce mai dezbinată, cu tot mai multe ură, cu tot mai multă gălăgie, cu tot mai mult zgomot, cu tot mai multe divergențe, dezbinare care se vede la toate nivelurile societății, deci și în sănătate. Și vă rog să nu uitați că misiunea dumneavoastră, pentru care ați depus un jurământ, este tratarea și îngrijirea pacientului. Pacientul care vine bolnav la noi să se trateze, să își salveze viața, are nevoie, și vă rog să nu uitați asta, nu numai de competențe medicale, are nevoie și de comunicare, are nevoie de compasiune și are nevoie de empatie”, a vorbit medicilor Cătălin Rotea.

El a subliniat și nevoia de bună înțelegere între medici și restul personalului medical din spital, de nevoia de bună colegialitate în condițiile în care „tragem toți la aceeași căruță”.

„De asemenea, vă rog să nu uitați că în programul de lucru, în cele șapte ore de servici în și turele de 12 ore, care sunt infernale câteodată, aveți alături, umăr la umăr, niște colegi, oamenii cu care lucrați, cu bune, cu rele. Vă rog să nu uitați că acești oameni trebuie tratați cu colegialitate și cu respect, pentru că toți tragem la aceeași căruță. Continui se cred că cea mai importantă resursă a spitalului nostru sunt oamenii. Altfel, am avea niște ziduri vopsite și niște echipamente medicale noi, dar am fi o entitate în care sufletul s-ar disipa. Și fără asta misiunea noastră nu s-ar mai îndeplini. Închei prin a vă mulțumi pentru tot devotamentul dumneavoastră, pentru profesionalismul cu care, an de an, crește calitatea actului medical”, a conchis Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here