Gigel Știrbu, din nou ministru al Culturii? Cum e posibil ca el să se întoarcă pe această funcție

Stiripesurse.ro a publicat lista celor care vor ajunge șefi peste ministere dacă moțiunea de cenzură trece și Ludovic Orban devine premier. Trebuie remarcat faptul că USR a spus deja pas și a precizat prin Dan Barna că nu se gândesc să vină la guvernare în acest moment, drept pentru care liberalii vor rămâne numai cu Pro România și PMP în alianță. Dacă moțiunea ar trece, pe lista ministeriabililor, la poziția de ministru al Culturii, se află deputatul de Olt Gigel Știrbu.

Deși lipsește un post important, cel de la Transporturi, întreg aparatul va fi condus de liberali, în viziunea președintelui PNL. Astfel, secretar general va fi Cristi Barbu. La ministerul muncii va trece Ionel Dancă, în timp ce la Tineret, Bogdan Matei va fi înlocuit cu Mara Mareș.

Potrivit fanatik.ro, Cristian Băcanu este propunerea liberalilor pentru Justiție, Ion Ștefan va prelua frâiele la Economie și Dan Vâlceanu la Energie. Violeta Vijulie va avea ca sarcină să se ocupe de Românii de pretutindeni, în timp ce Cristian Diaconescu va fi ministrul Afacerilor Externe. Florin Câțu trece șef la Finanțe, Ciprian Ciucu la Fonduri Europene. Un alt minister important, cel al Internelor va fi asigurat de Costel Alexe.

Ionel Palar va conduce Apărarea, Cătălin Deaconescu preia Sănătatea şi Claudia Benchescu – Educaţia.

Pentru funcția de ministru al Culturii a fost desemnat Gigel Știrbu. El a mai ocupat acest post în perioada 2013 – 2014, pe timpul Uniunii Social Liberale.

De altfel, Ludovic Orban spune că în interiorul partidului mai sunt și alte nume grele care ar putea să conducă ministerele în cazul în care moțiunea de cenzură trece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here