Dezvăluiri NYT: Un bebeluș român, cel mai mic copil luat de Administrația Trump de lângă părinți la granița cu Mexicul

Sursa foto: digi24.ro

Cel mai mic copil separat de părinți de sistemul de imigrație al Administrației Trump a fost un bebeluș român, pe nume Constantin Mutu. Constantin avea 4 luni când a fost luat de lângă tatăl său și dus într-o familie adoptivă în Michigan. Tatăl lui a fost deportat în România. Povestea a fost dezvăluită de reporterul Caitlin Dickerson, pentru The New York Times

Cel mai mic copil separat de părinți de sistemul de imigrație al Administrației Trump a fost un bebeluș român, pe nume Constantin Mutu. Constantin avea 4 luni când a fost luat de lângă tatăl său și dus într-o familie adoptivă în Michigan. Tatăl lui a fost deportat în România. Povestea a fost dezvăluită de reporterul Caitlin Dickerson, pentru The New York Times.

Constantin Mutu was separated from his parents at the southern border of the United States when he was 4 months old.

Reporterului i-a luat câteva luni să dea de urma lui Constantin, unul dintre miile de copii separați de părinți ca urmare a politicii ”zero toleranță” a Administrației Trump. Bebelușul român a petrecut cinci luni departe de părinți, până ce un judecător a decis să fie trimis înapoi la familia lui.

Părinții lui Constantin, Vasile și Florentina Mutu, au plecat din România în Mexic, în 2018, cu doi dintre cei cinci copii ai lor, cu gândul de a cere azil în SUA. S-au pierdut unii de ceilalți în Mexic. Florentina și copilul de 4 ani care era cu ea s-a întors în România, iar Vasile a fost prins în Texas de către agenții de la frontieră. Bebelușul Constantin a fost luat și trimis la o familie adoptivă în Michigan.

Reporterul NYT a călătorit în Michigan pentru a discuta cu familia adoptivă, și apoi în România, unde s-a întâlnit cu familia Mutu, reunită după ce tatăl a fost extrădat, iar Constantin, acum în vârstă de doi ani, a fost și el trimis acasă prin decizia unui judecător.

Deși are doi ani, Constantin nu poate vorbi și nu poate merge singur, fiind afectat de experiența trăită, la fel ca și părinții lui.

Dezvăluirile NYT arată că peste 700 de copii au fost separați de părinți în 2018 la granița SUA cu Mexic.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here