ALERTĂ: Legea pensiilor a fost respinsă în Senat

Legea privind sistemul public de pensii a fost respinsă miercuri în Senat, în ciuda faptului că PSD și ALDE au majoritate. Au fost 65 “pentru”, iar 22 de senatori s-au abţinut. Pentru adoptarea ei era nevoie de minimum 69 de voturi. Legea pensiilor era anunţată drept una dintre prioritățile PSD şi trebuie menţionat că în prezent PSD singur are majoritatea absolută în Senat, cu exact 69 de aleși. În replică, ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că legea va trece sigur la Camera Deputaților și va fi adoptată, cel mai probabil, în toamnă. Budăi a dat asigurări că nu sunt probleme, iar punctul de pensie va crește de la 1 septembrie 2019.

Legea pensiilor nu a întrunit, miercuri în plenul Senatului, numărul necesar de voturi pentru a trece. Legea a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR. Potrivit site-ul Senatului, în plen au fost prezenţi 87 de senatori, dintre care 65 au votat “pentru”, iar 22 s-au abţinut. În favoarea Proiect de lege privind sistemul public de pensii au votat 5 senatori ALDE, 52 de senatori PSD, un senator neafliliat şi 7 senatori ai UDMR. Senatorii PNL şi USR, dar şi trei neafiliaţi s-au abţinut.

Senatul este prima cameră sesizată, urmând ca legea să fie repusă la vot în toamna acestui an la Camera Deputaţilor.

“Noi mergem mai departe și îi asigur pe români că noi la Cameră vom adopta această lege. În comisii vom corela toate prevederile, iar dacă sunt colegi din opoziție care doresc să vină cu propuneri sunt bine venite. Noi ne dorim să obținem consens politic pe această lege.

Vom avea majoritate la Camera Deputaților, asta veți vedea. Ne vom mobiliza, așa cum am făcut-o și până acum și veți vedea că o vom adopta, acum rămâne de văzut dacă va fi și promulgată.

Punctul de pensie va crește de la 1 septembrie 2019. Noi am prevăzut că vom avea piedici și de aceea am trecut și în OUG 114 creșterea punctului, chiar dacă prima dată era trecut și în Legea pensiilor”, a spus Marius Budăi.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here