Michel Platini a fost eliberat din arest

Sursa foto: b1.ro

Miercuri, Michel Platini, a fost eliberat din arest după câteva ore de interogatoriu, în care fostului preşedinte al UEFA i s-au pus întrebări despre rolul avut în scandalul câştigării de către Qatar a rolului de gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal 2022, relatează Euronews.

Michel Platini a fost arestat sub suspciunea de luare şi dare de mită, marţi, în localitatea franceză Nanterres. Alături de fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a fost reţinută şi Sophie Dion, consilier sportiv al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.

Platini, acum în vârstă de 63 de ani, a fost şeful UEFA în intervalul 2007-2015, până când a primit interzis în fotbal din partea Comitetului de Etică al FIFA. Decizia fiind motivată de faptul că a acceptat o “plată neloială” de 1,6 milioane de euro de la un alt fost şef UEFA, Sepp Blatter. Michel Platini nici nu a negat faptul că şi-a vândut votul în 2010.

El este însă şi triplu câştigător al Balonului de Aur şi este considerat unul dintre cei mai buni jucători ai anilor 80′.

Qatar a primit organizarea Cupei Mondiale din 2022 în decembrie 2010, aproape imediat victoria arabilor fiind pusă sub semnul întrebării.

Va fi prima Cupă Mondială desfăşurată iarnă, iar alte ţări alăturate pot participa la găzduire dacă FIFA va decide să extindă numărul participantelor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here